Головна

Бій за майбутнє». Інформаційні матеріали до Дня пам'яті Героїв Крут–2023

В історії українського державотворення вписані яскраві й трагічні сторінки, де золотими літерами викарбувані велич і правдивий героїзм визвольних змагань нашого народу.

На цьому шляху були й драматичні події під Крутами. Саме ці героїчні й водночас трагічні події знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку боронити її.

Тоді, 29 січня 1918 року три сотні українських студентів й гімназистів без вишколу і військового досвіду та з жагою жити в незалежній Батьківщині разом із козаками виступили в нерівний бій із чотиритисячною озброєною та навченою армією більшовиків, щоб зупинити стрімкий наступ на Київ. Наступ ворожої навали було зупинено. Високою ціною – як на склі упала студентська сотня, давши змогу українській делегації укласти Брест – Литовський договір, який врятував тоді молоду українську державність.

Нині Україна знову в огні, знову на нашу державність й незалежність посягає той самий східний сусід. Але мужні сини і доньки України боронять нашу землю від підступного ворога, проявляючи відвагу, героїзм, жертовність і демонструючи незламність духу, виборюють майбутнє, про яке мріяли цілі покоління українських патріотів. Через століття нескорений дух, патріотизм і любов до України передались сучасним захисникам рідної землі.

Нехай же День пам’яті героїв Крут несе світло майбутнім поколінням та слугує прикладом глибокої любові і жертовності заради вільного майбутнього українців. Схилімо голови в глибокій скорботі та пошані перед світлою пам’яттю загиблих молодих патріотів.

Вічна слава борцям та низький уклін!

Пам’ятаємо наших Героїв!

З повагою,
міський голова                                                 Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                  Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.