Головна

 

photo 2023 06 05 13 29 18

Суботня днина 3 червня видалася на диво насиченою для мешканців і гостей Старокостянтинівської громади. На території замку князів Острозьких відбулися заходи до Міжнародного дня захисту дітей і завершальний — третій — день фестивалю дитячої книги «Сорока Білобока».

DSC 0396

Різноманітні локації залучали гостей до свого простору: арт-містечко майстрів, аквагрим для наймолодших, дитячий художній пленер, виставка робіт вихованців художньої школи, виставка художніх робіт та майстер-клас із Самчиківського розпису від Самчиківської художньої школи традиційного народного декоративно-прикладного мистецтва.

DSC 0307

DSC 0423

Опівдні розпочалася головна подія фестивалю дитячої книги «Сорока Білобока» — до нас завітали талановиті письменники і письменниці: Андрій Кокотюха, Сашко Дерманський, Оксана Радушинська, Світлана Вертола. Модерував зустріч літератор Віталій Міхалевський. Перед спілкуванням запрошених гостей із аудиторією, до присутніх звернувся міський голова Микола Мельничук. Очільник громади висловив сподівання, що такий фестиваль дитячої книги, започаткований у 2023 році, має стати традиційним.

Малеча із захопленням та цікавістю реагувала на запитання майстрів слова, демонструвавши обізнаність із актуальних питань сучасності: від булінгу, детективної розвідки до аналітичної майстерності. Також кожен поціновувач сучасної української літератури мав можливість придбати улюблені книги та  отримати іменний автограф від знаного літератора.

DSC 0424

DSC 0546

DSC 0490

DSC 0465

Опісля юні музиканти і вокалісти давали гала-концерт і отримували нагороди за результатами різножанрового конкурсу «Веселковий дивоспів». Паралельно на іншій локації тривали розваги під час конкурсно-ігрової програма для дітей «Квіткова галявина».

DSC 0690

Три дні фестивалю дитячої книги «Сорока Білобока» забезпечили дітлашні гарний настрій і незабутні враження, підсилені призами, солодощами, морозивом, запальними руханками і цікавим спілкуванням.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.