Головна

402660112 662275466022846 6477813182405349397 n

Голод… Це страшне слово повертає нас у минувшину. У XX столітті Україна пережила три голодомори, проте саме Голодомор 1932–1933 років був наймасовішим і найжорстокішим. Немислимий за своїми масштабами геноцид забрав життя, за різними оцінками, від 4 до 10 млн людей. Його називають геноцидом українського народу. Це незагоєна фізична і духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь. Старокостянтинівщина відчула на собі весь біль голоду, де кожен з нас втратив частку свого коріння.

Правду про Голодомор кілька десятиріч замовчували та викривляли. Проте вона жила в пам’яті тих, хто пережив цю трагедію, у творах українських письменників, що не злякалися писати правду тоді, коли за це можна було заплатити своїм життям. Ця пам’ять жива й досі, і наше завдання в тому, щоб про голодомор знали й прийдешні покоління.

Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців тієї чорної сторінки в історії України. Український народ пам’ятає сторінки свого життя. Український народ надзвичайно дорогою ціною наш народ заплатив тоді за право жити на рідній землі.

І знову ми платимо кров’ю і життями за нашу волю. А ворог все той же і з тими ж імперськими амбіціями. Однак рф’ію чекає прощання з ілюзіями. Україна вистоїть і переможе! Україна відродиться! Ми постанемо дійсно державотворчою, цивілізованою, культурною нацією! І це – нестримний процес животворення, очищення нашого життя, будівництва оновленої країни. Запорукою нашої перемоги є непохитна єдність українського народу. Україна змінює світ, і показує — що є добро, а що є абсолютне зло. Навіть за найтемніших часів Україна вміла зберегти своє серце і свою душу. Так було в моторошні часи голодоморів. Так є і нині.

Вшануймо пам’ять мільйонів синів і доньок України, мільйонів невинних людей — наших співвітчизників, без жалю винищених голодоморами! Пом’янімо душі безневинно убієнних тихою молитвою і поминальною свічею. Вічна їм пам’ять! Нехай Господь прийме їхні душі до Царства Божого, а нас укріпить у вірі й надії та дасть сил на утвердження тієї держави, про яку мріяли наші батьки, діди і прадіди, де головною цінністю стане життя і свобода кожного громадянина.

З повагою,
міський голова                                                                         Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                     Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.