Головна

DSC 0043

Щороку 14 грудня ми вшановуємо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме цього дня у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком.

З цієї нагоди на території Меморіального комплексу відбулося покладання квітів до пам'ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС «Мирний атом». У заході взяли участь: делегація із представників виконавчого комітету виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради,   члени ГО «Союз Чорнобиль України» і жителі громади.

DSC 0004

DSC 0017

До ліквідаторів Старокостянтинівщини звернувся секретар міської ради Олександр Степанишин: «Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній електростанції! Лише завдяки вашій самопожертві, адже багато хто з ліквідаторів заплатив за нашу безпеку власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати світ від радіаційного забруднення. Непередбачувано жахливі наслідки вас не зупинили, ви зібралися і виконали свою роботу. Двері нашої міської ради завжди відкриті для вас і ми й надалі охоче вам допомагатимемо. Людська шана та вдячність вам, героям ліквідаторам!».

DSC 0024

DSC 0032

Також секретар міськради виконав почесну місію, вручивши відзнаку нашому ліквідатору-старокостянтинівцю. Почесною грамотою Хмельницької обласної військової адміністрації нагородили МИКОЛЮКА ВІКТОРА ІВАНОВИЧА — учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (м. Старокостянтинів) за мужність та самопожертву, виявлені під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

DSC 0033

DSC 0048

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.