Головна

З 4 березня по 7 березня 2024 року у м. Києві проводилася  конференція «Кращі практики розбудови місцевої системи запобігання та протидії домашньому насильству» в рамках реалізаціє проекту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства»

Подія мала на меті підготувати методичний матеріал для кожного з кроків «Дорожньої карти з розбудови місцевих систем запобігання та протидії домашньому насильству» – інструменту, що розроблений у межах проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства».

Дорожня карта дає розуміння:

- куди муніципалітетам рухатися у питаннях запобігання та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству;

- як максимально ефективно та якісно надавати послуги для постраждалих;

- у який спосіб запобігати появі нових випадків та як притягувати кривдника до відповідальності.

Уляна Токарєва, заступниця міністра соціальної політики України, також долучилася до події. Разом з нею учасники та учасниці заходу обговорили реалізацію державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству у містах і громадах України, удосконалення співпраці ключових сторін та реагування на нові виклики, що пов’язані з війною в країні.

 «Мета Мінсоцполітики – побудувати сильну мережу спеціалізованих сервісів у всіх громадах. Чому це важливо? Щоб держава могла виконувати свої зобов’язання – люди мають право звернутися за допомогою та, головне, отримати її. Причому якісну та своєчасну. У багатьох громадах це відбувається завдяки значним інвестиціям UNFPA та міжнародних партнерів у межах проєкту «Міста та громади, вільні від домашнього насильства», - зазначила Уляна Токарєва.

Більш ніж 60 осіб – старші координаторки проєкту, муніципальні консультанти (-ки), експерти (-ки), представники (-ці) ГО «Асоціація експертів із запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству» – долучились до конференції.

Також кожна громада проєкту розповіла про власний досвід реалізації кроків «Дорожньої карти» у власних муніципалітетах, презентувала розроблені матеріали, а також обговорила, що можна було б покращити.

Старокостянтинівська міська територіальна громада презентувала досвід, щодо  організації та забезпечення виконання програм для кривдників, проведення з ними профілактичної роботи.

«Наші напрацювання ляжуть в основу методичних рекомендацій, що будуть розповсюджені не лише серед учасників проєкту, а й на загальнонаціональному рівні. Думаю, наступною метою роботи має бути не міста та громади, вільні від домашнього насильства, а вся Україна, вільна від насильства», - підсумував керівник проєкт «Міста та громади, вільні від домашнього насильства» Костянтин Бойчук, керівник проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства».

Захід організований UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні, у партнерстві з GBV Асоціація експертів за підтримки уряду Великої Британії British Embassy Kyiv та Канади Embassy of Canada to Ukraine

KR 4

KR 1

KR 6

KR 5

KR 2

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.