Головна

derzhavnist

Прийміть щирі вітання з нагоди Дня Української Державності.

Символічно, що зародження української державності ми відзначаємо в День хрещення Київської Русі-України. Адже історія українського державотворення засвідчується першими згадками про заснування столиці Давньоруської держави – міста Києва і подіями, пов’язаними з діяльністю князя Київського Володимира Великого, одного із фундаторів нашої державності, котрий більше тисячі років тому хрестив Київську Русь – Україну у водах древнього Дніпра.

Це два великі свята, які об’єднують українців довкола ідей свободи, суверенітету, незалежності, віри та любові до Батьківщини. Ці дві дати нагадують нам про більш, ніж тисячолітню історію державотворення, про історичний шлях, пройдений нашим народом до заповітної мрії багатьох поколінь українців – створення незалежної, могутньої, високорозвиненої держави. Водночас, це наче місток, який поєднує тисячолітню історію із сучасною боротьбою, відстоюванням незалежності не лише наших територій, а й історії, культури, самобутності.

Процес державотворення продовжується і нині. Сьогодні за державність ідуть у бій. За волю і незалежність віддають життя славні українські воїни. Більше ніколи і нікому українці не подарують своєї державності, яка означає тисячолітню історію багатомільйонного народу, десятки поколінь зі своєю рідною мовою і звичаями, культурою, своїм військом і зі своїми героями. Змінювалися часи, покоління, але незмінним залишалося наше бажання бути одним цілим, вільною, незалежною державою. Упродовж тривалої історії нашого державотворення ми відстоювали власні права, цінності, пріоритети. Продовжуємо це робити й зараз, кожен на своєму фронті.

І хоча нині для всіх нас тривають нелегкі часи − Україна впевнено торує дуже важкий, кровопролитний шлях до Перемоги над ворогом, що бажає позбавити нас історії, традицій, самобутності. Нехай же цей величний для країни день дасть надію, сил і наснаги задля єдиної жаданої мети – Великої Перемоги і справедливого миру в нашій державі.

Зичимо всім здоров’я, впевненості у власних силах, міцності духу, мудрості.

З Днем Української Державності!

Слава Україні!

Героям слава!

З повагою,
міський голова                                                                    Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                   Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.