Головна

konfer_1.jpg

В централізованій публічній бібліотеці з нагоди святкування 815-річчя заснування міста Старокостянтинова відбулася презентація книги Дмитра Ліщука «Костянтинівська протопопія в контексті першого українського національного відродження (1580-1610) роки».

Автор книги Дмитро Ліщук  є кандидатом історичних наук,  відомий історик, який вивчає старокостянтинівський край та м.Старокостянтинів. Ним написано більше трьох монографій, книги та методичні посібники, упорядник рукописної пам’ятки України ХVI ст. «Костянтинівська Кормча». Дмитро Савович розповів присутнім як народжувалась книга, як відшукувався матеріал по архівах та наукових установах. Дмитро Ліщук відповів на запитання присутніх. Відбулася дискусія про типографію в м.Старокостянтинів за часів князя В.К. Острозького.

konfer 5

Керуючий справами виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради  Наталія Шабельник подякувала авторові Дмитру Савовичу Ліщуку за книгу про Старокостянтинів, що завдяки таким людям ми знаємо краще свою історію. Завдяки історичним дослідженням в Україну будуть повернуті сакральні п’ятки історії. Хто вивчає, шукає, дискутує той і перемагає. Дякую Вам Дмитро Савович, Перемога буде і ми будемо разом святкувати день міста так як ми вміємо. Дякую  Вам.

konfer 3

Начальник управління культурної політики і ресурсів виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради -  Олександр Афанасьєв також подякував за книгу та вручив автору сувеніри, які б нагадували про місто Старокостянтинів.

Дмитро Ліщук також наголосив що книга вийшла за сприяння Благочинного Старокостянтинівського округу Хмельницької Єпархії Православної Церкви України – Протоірея  Степана Капустинського.

Всі присутні заходу побажали автору творчої удачі, радості від кожного прожитого дня, гордості від здійсненого, втілення задуманого, міцного здоров’я, мирного неба та з нетерпінням будуть чекати нових книг Дмитра Ліщука.

konfer 2

 Відділ внутрішньої політики виконавчого комітету міської ради

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.