Головна

1 жовтня, у День захисника і захисниць України, на фасаді будівлі Воронковецької загальноосвітньої школи I-III ступенів відкрили пам’ятну дошку на честь героя російсько-української війни, колишнього учня школи Сергія Хмеляра, який пішов боронити рідну землю.

Право відкрити меморіальну дошку Сергію Хмеляру надали дружині пані Зоряні.

d 5

Хмеляр Сергій Володимирович народився 12 березня 1993 року в селі Воронківці Старокостянтинівського району Хмельницької області. Закінчив Воронковецьку загальноосвітню школу.
З початком повномасштабного вторгнення вступив до місцевої тероборони, згодом був призваний на військову службу в частину А-4699 47 ОМБР "МАГУРА". Проходив навчання у Словаччині та Німеччині. Згодом був направлений на Запорізькій напрямок. З 09 червня 2023 року після виконання бойового завдання в районі населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області вважався зниклим безвісті. Похований 11 травня 2024 року в селі Воронківці Хмельницького району

На мітингу з нагоди відкриття пам’ятної дошки пролунали слова скорботи, пошанування вічної пам’яті Героїв і вдячності їхнім родинам від заступника міського голови Валентини Камінської, старости Воронковецького округу Миколи Янковського, директорки Воронковецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Галини Янковської. Освятив меморіальні дошки Настоятель православної церкви України отець Андрій.

Пам’ять про Героїв житиме вічно у наших серцях.

d_2.jpg

d 8

d_6.jpg

d_3.jpg

d_7.jpg

d_4.jpg

d 1

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.