Головна

Вчора, 1 жовтня, у День захисника і захисниць України, у 42 гарнізонному будинку офіцерів відкрили виставку "Слава Героям!". Метою виставки є вшанування пам'яті українських захисників через мистецтво. Захід об'єднав військових, родини загиблих, представників влади та мешканців громади.

На виставці представлено 44 портрети, створені вихованцями художньої школи Старокостянтинова за допомогою викладачів-наставників. Кожен портрет розповідає історію героїзму та самопожертви, щоб пам'ять про захисників жила в серцях нащадків.

За організацію та реалізацію мистецької ініціативи міський голова Микола Мельничук відзначив подякою продюсерку та координаторку проєкту Іванну Хіцінську. Керуючий справами Наталія Шабельник передала подяку із звернулася до присутніх зі словами: "Для кожної громади важливо пам'ятати своїх героїв. Тих, хто не вагаючись, віддав своє життя заради майбутнього України. Наш обов'язок як громади - зберігати пам'ять про їхній подвиг та передавати її наступним поколінням. Проєкт "Слава Героям" є саме тим символом нашої вдячності та глибокої поваги до тих, хто стоїть на передовій у найважчий для країни час. Ця виставка не лише вшановує героїв, а й допомагає кожному з нас усвідомити, якою ціною виборюється мир та свобода. Кожен портрет створений талановитими вихованцями нашої художньої школи і передає не тільки зовнішність військових, а їхню незламну силу духу та патріотизм. Щиро дякую всім, хто долучився до реалізації проєкту та всім, хто вшановує пам'ять наших захисників. Слава Україні! Героям слава!"

Від імені українського народу Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський нагородив військовослужбовців відзнакою Головнокомандувача ЗСУ «Комбатантський Хрест» (посмертно). Нагороди рідним передав полковник Повітряних Сил ЗСУ, командир 7-ї бригади тактичної авіації імені Петра Франка, депутат міської ради Євген Булацик. Він також подякував проєкту: "Історії життя в картинах збагачують нас. На цих картинах багато моїх побратимів. Це не просто картини, це символи обличчя мужності і самопожертви. Я щиро вдячний молодому поколінню, що долучилося до цих творів. Пам'ять про цих людей не закінчиться моїм поколінням, а й на наступні."

Також виступили начальник управління культурної політики і ресурсів Олександр Афанасьєв, начальник 42 ГБО Олександр Петрук та директор художньої школи Павло Хацаюк.

‍До ініціативної групи увійшли місцеві художники та викладачі: Павло Хацаюк, Микола Хіцінський, Галина Мельничук та Наталія Петрук.

Виставка триватиме до 31 жовтня. Запрошуємо всіх бажаючих відвідати та вшанувати пам'ять наших героїв.

 p_1.jpg

p 15

p 9

p 3

p_7.jpg

p 6

p 16

p 4

p 5

p_2.jpg

p 10

p_11.jpg

p 12

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.