Головна

Шановні жителі м.Старокостянтинів та Старокостянтинівскього району Старокостянтинівський відділ поліції звітує про виконану роботу поліцейськими протягом 2018 року, стан криміногенної обстановки в районі та озвучує деякі статистичні дані

Так з початку року до Старокостянтинівського ВП ГУНП в Хмельницькій області надійшло 7780 заяви та повідомлення громадян, з них з ознаками кримінальних правопорушень , які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань – 791. По 287 кримінальним правопорушенням злочинців встановлено та вручено повідомлення про підозру з яких 77 тяжких та особливо тяжких злочинів. Поряд з цим встановлено осіб, причетних до вчинення 1 умисного вбивства, 4 тяжких тілесних ушкоджень, в тому числі 1 зі смертельними наслідками, 2 розбійних нападів, 8 грабежів, 98 крадіжок, в тому числі 13 квартирних, 8 шахрайств та 2 незаконних заволодінь транспортними засобами та задокументовано 1 факт пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі. За рік з обвинувальними актами направлено до суду 145 кримінальних проваджень.

Працівниками різних служб складено 4933 адміністративних протоколів серед яких:

-169 за фактами насильства в сім’ї (173-2КУпАП);

-327 дрібне хуліганство ( 173КУпАП);

-8 виготовлення, зберігання самогону (176КУпАП);

-588 розпиття алкогольних напоїв ( ст.178 КУпАП);

-187 за порушення правил адміністративного нагляду.

Уваги потребує покращення стану аварійності на автошляхах району. Протягом 2018 року на території міста та району Старокостянтинова було вчинено 262 дорожньо-транспортних пригод із механічними пошкодженнями автомобілів та 26 ДТП з потерпілими. Поліцейськими сектору патрульної поліції виявлено 3167 порушень Правил дорожнього руху, в тому числі 176 випадків керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Особливо важливим напрямком роботи поліції профілактика дитячої та підліткової злочинності. Працівник ювенальної превенції організовує для неповнолітніх лекції, під час яких знайомить дітей з їх правами, основами безпечної і законної поведінки , роботою поліції, навчає куди звертатися по допомогу та взаємодіяти з поліцейськими. Так на базі Старокостянтинівського навчального комплексу (Гімназія) було створено молодіжне об’єднання «ХОМА». Молодіжний рух «ХОМА» об’єднав навколо себе як поліцію так і молодь. В планах –спільними зусиллями розвивати творчі здібності молоді та популяризувати здоровий спосіб життя.

В рамках фінансування програми профілактики правопорушень на 2016-2020 роки відділу поліції виділено 250 тисяч гривень для встановлення системи відео спостереження.

Керівництвом відділу поліції і надалі будуть вживатися дієві заходи щодо забезпечення безумовного дотримання законності при реєстрації, реагуванні та розгляді заяв і повідомлень, своєчасному та об’єктивному прийнятті рішень, а також недопущення випадків безпідставного закриття кримінальних проваджень, посилення організаційних і практичних заходів з протидії незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин, якісному проведенні слідчих дій, спрямованих на розкриття, розслідування кримінальних правопорушень та адміністративних проступків.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.