Головна

Дорогі захисники України!
Шановна старокостянтинівська громадо!

Прийміть щирі вітання з нагоди Державного свята – Дня захисника України, який відзначаємо у день християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці, водночас із Днем Українського козацтва, що символізує спадкоємність героїчних традицій нашого народу, сили духу і мужності, відданість отчому краю і гордості за його ратну славу.

melnuchyk2017

Героїзм, мужність, самовідданість захисників України – неоціненні. Будьмо певні, що наша сила духу і віра допоможуть подолати всі труднощі на шляху утвердження незалежної соборної держави!

Українські козаки, а згодом і воїни УПА вважали Божу Матір своєю Небесною Покровителькою. Тож невипадково саме цей день обраний для вшанування нинішніх захисників України. Молитва до Богородиці рятувала наше воїнство від ворога. Світле свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке ми відмічаємо 14 жовтня, духовно єднає все українство, живить вірою у правду й добро, злагоду й мир на нашій землі. В Україні це свято також відзначається як День захисника України та День Українського козацтва – на в вшанування воїнства та лицарського духу. Свого часу саме свято Покрови як день свого народження обрала нескорена Українська Повстанська Армія, що своєю мужністю при всенародній підтримці безстрашно протистояла нацистським та більшовицьким загарбникам в роки Другої світової війни.

Подвиг захисників рідної землі – це велика і велична правда історії. У непростий теперішній час ми по-особливому відчуваємо нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України. Відмічаючи свято нині, ми вшановуємо пам’ять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога, та дякуємо усім, хто охороняє її тепер, коли на східних кордонах України йде боротьба за її незалежність і суверенітет.

День захисника України асоціюється насамперед з мужністю та стійкістю людського характеру, силою духу та відданістю Батьківщині. Й по нині, наслідуючи славні традиції та ратні звитяги українського козацтва, будучи вірними національним ідеалам воїнів УПА, наші захисники мужньо боронять українську землю від агресора, що зазіхнув на цілісність та конституційний лад України, на наше мирне життя. Ми ж бо знаємо, що справжня сила вкраїнського війська – у патріотичному дусі, який ворогові ніколи не здолати, у вашій, дорогі захисники, самовідданості та щирій вірі у святу Перемогу. Наші воїни своїм героїзмом та самовідданістю довели, що гідні слави мужніх предків і ми певні, що у спадок своїм нащадкам ми передамо мир і благополуччя на нашій неньці Україні.

Хай же святе прагнення волі та незалежності повсякчас залишається визначальною рисою української нації. Хай Пресвята Богородиця, яка, за козацьким звичаєм, є покровителькою усіх українських військ – правонаступників Запорізького війська, дарує нашим воїнам сили у боротьбі з ворогами України! Хай Матір Божа – наша заступниця і покровителька – боронить наш боголюбний український народ!

Від імені депутатського корпусу Старокостянтинівської міської ради, її виконавчого комітету та від себе особисто сердечно вітаю зі святами вас, спадкоємців козацької слави і звитяги, усіх, кому близький волелюбний дух славних лицарів запорожців. Зичу міцного здоров’я і наснаги, завзяття і оптимізму, добра і добробуту кожній родині! Плекаймо у собі ті величні почуття патріотизму та незламну силу духу, які стали моральними клейнодами козацтва – звитяжної історії й гордості України, її душі й оберегу! І усім нам – мирної України, злагоди, щасливого майбуття! Хай міцніє і процвітає наша держава, бо ми – непереможні!

Слава Україні! Слава героям!

З повагою, міський голова                                                             Микола Мельничук

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.