Головна

З метою попередження пожеж у природних екосистемах доводимо до відома громадськості про неприпустимість випалювання сухої трави, сухостою, гілля та сміття.

  Випалювання сухої рослинності має згубний вплив на стан навколишнього природного середовища, адже призводить до руйнування екосистеми.

  При спалюванні трави на присадибних ділянках або торішньої стерні на фермерських полях, вздовж доріг  виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, ліси, залізничні колії і навіть житлові будинки.
Якщо спалювати суху траву на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, дим і вогонь здатні спричинити замикання ліній електропередач, що може призвести до руйнівних наслідків для населених пунктів та промислових об'єктів.
   Керуючись статтею 50 Конституції України, яка гарантує кожному безпечне для життя і здоров'я довкілля, кожен з нас має законне право боротися із несанкціонованим спалюванням сухотрав'я і рослинних залишків. Статті 16 і 22 Закону України "Про охорону атмоферного повітря" забороняють самовільне спалювання листя.

  Категорично заборонено спалювання рослинних залишків, побутових відходів на території підприємств, установ, організацій і населених пунктів, за винятком випадків, коли це здійснюється з використанням спеціальних установок при додержанні вимог щодо охорони атмосферного повітря.

     Заборонено спалювання всіх видів відходів на прибудинкових територіях і в сміттєзбірниках, на території зелених насаджень. Самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із водно- болотною та іншою природною рослинністю або її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниці, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тягне за собою адміністративну відповідальність згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу у розмірі від 340 до 1700 грн.

  Якщо ви помітили незначне загоряння сухої трави, – спробуйте його ліквідувати. У випадках поширення пожежі  негайно повідомте про загоряння  за телефоном 101.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.