Головна

Шановні земляки!
Дорога старокостянтинівська громадо!

konstytПрийміть щирі вітання з нагоди визначального державного свята – Дня Конституції України!

28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла Конституцію України. Основний Закон увібрав в себе надбання й досвід минувшини та відкрив нові можливості для відродження культурних і духовних традицій нашого народу; водночас Основний Закон втілив досягнення вітчизняної й світової науки та практики конституційного будівництва, відобразив ментальність, волю та прагнення українського народу до національної державності та власного самовизначення – викристалізував національну ідею. Прийняття Конституції остаточно закріпило статус України як суверенної, незалежної, демократичної, правової держави, сприяло підвищенню її легітимного статусу в світі. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади вперше у вітчизняній історії було проголошено народ, а людину, її права і свободи, – визнано найвищою цінністю.

Ми живемо у непростий, але й водночас доленосний час, коли відбувається зміна епох і ламання стереотипів; тому надважливим нині є усвідомлення національної гідності та почуття патріотизму. Сутність Конституції України полягає у тому, аби кожна людина відчула реальну опіку держави через практичне втілення конституційних положень. Потрібно повсякчас пам’ятати, що держава – це ми з вами.

Знову ми, українці, виборюємо своє право на життя у вільній та демократичній країні, де права людини захищені, а рівність перед законом є нормою для всіх. Ми відчуваємо, якою дорогою ціною доводиться боронити основні конституційні засади нашої державності – свободу, незалежність, суверенітет, унітарність і недоторканість території.

Відстоювання нашої державної цілісності та національної єдності вимагає об’єднання всіх сил та всієї нації. Кожен з нас став більш відповідальним – за себе, за свою родину, за місто, за державу. І це вже є запорукою становлення в Україні справжнього народовладдя, сильних громад, що неодмінно знайде своє відображення у конституційному процесі.

Тож в день державного свята – Дня Конституції України – від імені виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, депутатського корпусу та від себе особисто вітаю вас з цієї визначної нагоди! У день свята прийміть побажання успіхів, упевненості, гідності, натхнення. Нехай добрі справи єднають нас у дружню громаду, залишаються запорукою патріотичного чину, а віра у кращу долю надихає на самовіддану працю для добра та благополуччя нашого древнього міста.

Зичу усі нам передусім міцного здоров’я, наснаги, віри та впевненості, що гуртом ми здолаємо усі перешкоди, здобудемо мир, збережемо Україну!

З повагою, міський голова                          Микола МЕЛЬНИЧУК

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.