Головна

З настанням пожежонебезпечного періоду різко зростає ймовірність загорання лісів та сільськогосподарських угідь.

З метою запобігання виникненню лісових пожеж у лісосмугах та лісових масивах громади  пожеж на підприємствах агропромислового комплексу переконливо просимо дотримуватись правил пожежної безпеки при відвідуванні лісів та лісосмуг, переміщенні по території сільськогосподарських угідь.

Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

Впродовж пожежонебезпечного періоду забороняється:

розведення багать у  лісах та лісосмугах, поблизу хлібних масивів;

заїзд на території лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються в лісогосподарських цілях;

палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки,  крім місць, що обладнані для цих цілей;

залишати у непередбачених для цього місцях лісу обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом чи іншими горючими речовинами ганчір’я тощо;

заправляти пальним у лісі паливні баки під час роботи двигуна;

палити чи користуватися відкритим вогнем під час проведення робіт із паливно-мастильними матеріалами (переливання пального, заправлення двигунів тощо);

категорично забороняється випалювання сухої рослинності, сміття на землях лісового фонду, сільгоспугіддях, у лісосмугах, заплавах річок і вздовж доріг.

На період високого та надзвичайно високого класів пожежної небезпеки наполегливо рекомендується населенню утримуватись від відвідування лісових масивів та в’їзд до них автотранспортними засобами.

За порушення правил пожежної безпеки при відвідуванні лісів, переміщенні по території сільськогосподарських  угідь передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Відповідальність за   статтею  77 КУпАП   передбачає накладення штрафу на громадян від 3000 грн до 6120 грн, на посадових осіб –  від 15300 грн до 21 420 грн.

 

2bf1afe696424b5b38c7928a2a93bebe.jpg

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.