Головна

 

Відповідно до  Правил любительського та спортивного рибальства, затверджених 19.09.2022 № 700 «Про затвердження Правил любительського та спортивного рибальства» наказом  Мінагрополітики, у всіх рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) встановлюється заборона на добування (вилов) щуки на період нересту, яка діятиме   з 15 лютого  по 31 березня 2023 року включно.

Ця заборона встановлена з метою забезпечення охорони щуки під час її міграції та відтворення, збільшення її запасів на водоймах у районі діяльності Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Хмельницькій області.                                                                                                     

Вказана заборона в Україні вводиться вперше та відповідає логіці процесу розвитку зазначеного  виду риб. Щука – одна з небагатьох риб наших водойм, нерестова активність якої починається  за температури води 3-5 0С , що є нижчою порівняно з нерестовими температурами інших видів. З метою захисту плідників у переднерестовий та нерестовий періоди, термін нерестової заборони на вилов щуки має поширюватись не тільки на період відкладення ікри, але й на час переднерестової активності,  адже в цей період щука є дуже вразливою до вилову.

Вилов цієї риби  під час заборони є порушенням природоохоронного законодавства відповідно до статті  85 КУпАП. За кожен незаконно добутий екземпляр порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 468 грн.                          

                     maxresdefault.jpg

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.