Головна

1608817304

Кабінет Міністрів України 21 квітня 2023 року ухвалив постанову № 381  «Про затвердження Порядку надання компенсації для відновлення окремих об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації, з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/381-2023-%D0%BF#Text), яка передбачає надання державної грошової допомоги на здійснення поточного (дрібного, некапітального) ремонту житла, пошкодженого внаслідок повномасштабного вторгнення рф. Йдеться, зокрема, про ремонт покрівлі, заміну вікон чи дверей, відновлення підлоги тощо. 

Мета цієї програми — надати можливість громадянам, житло яких постраждало, зробити ремонт і забезпечити собі гідні умови проживання. Послуга запустилась навесні саме для того, щоб громадяни встигли підготуватися до зими.

Це перший крок держави для відновлення пошкодженого та знищеного житла в Україні. Наразі також розробляється інструмент для проведення капітального ремонту житла.

Відповідно до підпункту 6 пункту 20 постанови КМУ № 381 для забезпечення виконання робіт за переліком робіт, які необхідно виконати для відновлення експлуатаційної придатності об’єкта (згідно з додатком 2 цієї постанови), та надання послуг з продажу за переліком груп товарів будівельної продукції, що можуть бути придбані отримувачем за кошти компенсації (згідно з додатком 1 цієї постанови), суб’єкти господарювання подають заяву про приєднання до переліку суб’єктів господарювання, що здійснюють продаж товарів та виконують роботи в рамках електронної публічної послуги «єВідновлення», в електронній формі засобами Порталу Дія.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.