Головна

070923 vakcinaciya dykyh tvaryn

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Хмельницьке районне управління Головного управління держпродспоживслужби в Хмельницькій області повідомляють, що у Хмельницькій області орієнтовно з 15.09.2023 року розпочинається проведення планової пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків, єнотовидних собак) проти сказу.

Під час кампанії буде оброблена площа у кількості 16,44 тис.км2. Заплановано розповсюдити 411 011 доз приманок. Розповсюдження вакцини проводитиметься шляхом ручного розкладання принад з вакциною за межами населених пунктів на узліссях, узбіччі доріг, біля річок, сільськогосподарських угідь.

При цьому будуть застосовуватись спеціальні принади із антирабічною вакциною для диких м’ясоїдних, які безпечні для людей та інших тварин.

Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині — желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

Звертаємось до мешканців територіальних громад з пpoxaнням та розумінням поставитись до  заходів  з  вакцинації  диких  м’ясоїдних  тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, а залишати привабливими для тварин.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.