Головна

Іноді рідних пацієнта можуть переконувати, ніби паліативна допомога не в лікарні, а вдома у пацієнта – є платною послугою. Це неправда.

Паліативна допомога покривається Програмою медичних гарантій. Тож допомогу важкохворій людині за місцем її перебування надають заклади, які уклали договір з НСЗУ за пакетом “Мобільна паліативна медична допомога дорослим і дітям”. КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД» має підписаний пакет медичних гарантій за напрямком “Мобільна паліативна медична допомога дорослим і дітям”. За даним пакетом працюють 4 лікаря – 3 лікаря загальної практики сімейної медицини та 1 лікар-педіатр, та 4 медичні сестри.

Лікар з медичною сестрою та психологом має систематично відвідувати пацієнта за місцем постійного перебування, проводити огляд хворого та призначати необхідне лікування.

Станом на сьогодні паліативну допомогу отримують 94 особи, в тому числі 20 дітей.

Розбиваємо міф про знеболювальне для онкопацієнтів. Існує думка, ніби онкопацієнти можуть отримати знеболювальне лише за гроші. Це не так.

Онкопацієнти можуть отримати знеболювальне безоплатно.

Щоб почати отримувати ці ліки, потрібно:

1. Звернутися до лікаря первинної медичної допомоги. Лікар при наявності паліативного статусу встановить діагноз хронічний біль і створить електронний рецепт.

2. З е-рецептом звернутися до аптеки, яка має договір із НСЗУ.

3. Отримати знеболювальні препарати безоплатно або з частковою доплатою.

*Інформацію підготовлено за допомогою інформації, яка викладається на офіційному сайті Національної служби здоров’я України.

ArticleImage 184444

 

             З повагою, директор Швець А.І.

                            та медичний колектив КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД»

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.