Головна

герб

Прийміть найщиріші вітання з Днем Державного Герба України!

Тризуб — це відголос історії нашої нації й символ боротьби за суверенітет нашої Держави. Обравши знак Володимира Великого за національний символ, українці чітко окреслили власне коріння та історичне правонаступництво. Разом з давньоруським княжим гербом ми пройшли шлях у тисячу років, зберегли власну ідентичність і здобули незалежну державу.

Державний Герб України є одним з офіційних символів поряд з Прапором, Гімном та Конституцією. Він поєднує в собі дух нашого народу, підкреслює свободолюбство і незалежність, уособлює нашу єдність, нерозривний зв’язок поколінь і славне історичне минуле Української держави. У ньому закодована наша національна самобутність та ідентичність, прагнення до волі та незалежності, наша звитяга та наша генетична пам’ять. Неспроста вважається, що у ньому зашифроване святе для кожного палкого українського серця слово «ВОЛЯ».

Нині, на тлі російської агресії проти України, Державний Герб для кожного з нас перестав бути чимось звичним. Він, як і інші державні символи — Прапор та Гімн — змушує нас відчувати непідробну гордість за власну країну.

Під синьо-жовтим стягом та із шевронами, на яких зображено Тризуб, українські воїни рішуче йдуть у бій за рідну землю. Нащадки великих князів та сміливих козаків, вони утверджують наше право на самостійне, щасливе і мирне життя.

Шануймо наші державні символи, наші національні обереги, за які віддають життя найкращі сини та дочки Української землі!

Слава Україні!

Героям Слава!

З повагою,
міський голова                                                                         Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                     Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.