Головна

chorn 2024

Сьогодні 26 квітня – роковини Чорнобильської катастрофи, найбільшої техногенної і екологічної катастрофи в історії людства. Це не тільки сумні роковини трагедії, це епоха невпинної боротьби із її страшними наслідками.

Чорнобиль залишив гіркий, як полин, біль у наших серцях та навік закарбував у народній пам’яті подвиг відважних ліквідаторів, серед яких були і старокостянтинівці. Фахівці різних сфер і структур добровільно стали ліквідаторами аварії, не задумуючись про власну безпеку, цілодобово робили усе можливе, аби запобігти ще більшому розповсюдженню радіації̈.

Про трагедію Чорнобиля, як про можливу нову реальність, мусимо говорити нині, коли Україна зазнала повномасштабного вторгнення армії рф, та ворожі війська займали Чорнобильську та Запорізьку АЕС, остання досі під їхньою окупацією. Російські терористи вдаються до цинічних маніпуляцій шляхом захоплення стратегічно небезпечних об’єктів – атомних електростанцій України. За таких умов зростає загроза ядерних інцидентів на українських атомних електростанціях. Причому це актуально не лише для України, а й для всього Євроконтиненту, оскільки радіація не знає кордонів.

Вклoнімося пам’яті загиблих чорнобильців, та скажімо слова глибокої̈ вдячності, тим, хто повернувся із радіаційного пекла, сумлінно виконавши надскладні завдання.

Пам’ятаймо істoрію Чорнобильської трагедії̈ та рoбімо усе можливе, щоб подібне лихо ніколи не повторилося.

Щиро зичимо вам, шановні ліквідатори, здоров’я, родинного благополуччя, щастя і мирного неба! Нехай ніколи не повториться шлях Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і безпеку.

Дозвольте побажати усім нам якнайшвидшої Перемоги, яку наближають наші мужні й сміливі захисники. Переможемо, переборемо, вистоїмо й відновимо життя!

З повагою,
міський голова                                                                          Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                     Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.