Тарифи

Обґрунтування щодо перегляду тарифів на теплову енергію та послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води  для населення через коригування паливної  складової

 Комунальне підприємство по експлуатації теплового господарства «Тепловик» Старокостянтинівської міської ради  здійснює виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, а також є виконавцем послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання.

Відповідно до п.8  Постанови Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року №869 «Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води»   та відповідно до  пункту 4.2 «Процедури встановлення тарифів на послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, затвердженої рішенням виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради  від 14 вересня 2017 року № 278, зміна тарифів може проводитись за обставин, що впливають або можуть вплинути на результати діяльності виконавця послуг, а саме  у таких випадках:

зміна протягом строку дії тарифів обсягу окремих витрат, пов'язаних із наданням послуг централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, з причин, які не залежать від виконавця послуг, зокрема збільшення або зменшення ставок податків і зборів, розмірів мінімальної заробітної плати, орендної плати та амортизаційних відрахувань, підвищення або зниження цін і тарифів на паливно-енергетичні та інші матеріальні ресурси (у разі таких змін може проводитися перерахування тарифів шляхом коригування лише тих складових частин структури тарифів, за якими відбулися цінові зміни в бік збільшення або зменшення), якщо це в сукупності призводить до зміни тарифів більше ніж на 2 % від установленого рівня.

Згідно Постанови КМУ від 19 жовтня 2018 року  № 867 «Про затвердження Положення про покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу»   з 1 листопада 2018 року  змінюються ціни на природний газ - ціна на природний газ для населення зростає  на 23% , та зменшується на 24% для бюджетних установ та інших споживачів.

    Відповідно до вищевказаного   комунальне підприємство «Тепловик»  звернулось до виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради  із заявами та відповідними комплектами документів щодо коригування  тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання для населення, бюджетних установ та інших споживачів (крім населення) тарифів на  послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води для населення

         Впорядкування діючих тарифів на теплову енергію та послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання забезпечить надійність та безперебійність проходження опалювального періоду 2018-2019 років та якість комунальних послуг.

Порівняння діючих тарифів і планових:

       

категорії споживачів

одиниця виміру

діючі тарифи

планові тарифи (проект)

             тариф на теплову  енергію (з податком на додану вартість)

Населення

грн/Гкал

1487,05

1736,17

Бюдетні установи та інші споживачі (крім населення)

грн/Гкал

2160,85

1736,17

тариф на послуги з централізованого опалення (з ПДВ) 

 тариф на послуги з централізованого опалення для населення

грн/Гкал

1498,44

1747,57

тариф на послуги з централізованого опалення для населення          

кв.м

45,54

53,12

Послуги з централізованого постачання гарячої води

( з податком на додану вартість)

населення (з рушникосушками, що  під'єднані до системи ГВП) 

(норма 3,06 м куб)

на одну особу

309,06

353,28

населення (без рушникосушок) (норма 3,06 м куб)

на одну особу

286,08

326,47

з рушникосушками, що  під’єднані до системи ГВП

куб.м

101,00

115,45

без  рушникосушок

куб.м

93,49

106,69

Проект структури тарифів  з обґрунтуванням причин  їх зміни  також  розміщений на офіційному веб-порталі виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради:  starkon.gov.ua

Пропозиції та зауваження для подальшого прийняття рішення просимо надсилати до 8.11. 2018  на адресу КП «Тепловик»: м. Старокостянтинів, вул. Ессенська , буд. 2, корпус 4 або виконавчого комітету міської ради м.Старокостянтинів, вул. Острозького, 41 .

 

 Директор     КП « Тепловик»                                                     О.С.Душенко                                         

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.