Головна

16 травня 2015 року в кабінеті міського голови відбулась зустріч Мельничука Миколи Степановича з лідерами учнівського самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів з нагоди відзначення Дня Європи в Україні.
На зустріч з міським головою завітали представники 6 загальноосвітніх шкіл, гімназії та ліцею міста, які входять до молодіжного парламенту, що діє при міському центрі дитячої творчості. Лідери учнівського самоврядування - це голови учнівських парламентів та рад шкіл міста Старокостянтинова.  
Зустріч пройшла у формі бесіди учнів шкіл з міським головою за «круглим столом» у невимушеній та довірливій атмосфері. Кожен представник учнівського самоврядування виступив з доповіддю про реалізацію соціальних проектів на базі своїх шкіл. Так, міський голова був проінформований про реалізацію проектів «Гімназія -   територія вільна від насильства» (міська гімназія ім. Героя України С. Бондарчука), «Волонтерський центр» (ЗОШ І-ІІІ ст. №1), «Школа здоров’я» (ЗОШ І-ІІІ ст. №3), «Чисте довкілля – чисте сумління» (ЗОШ І-ІІІ ст. №6) та інших. Усі ці заходи є внеском кожної школи у впровадженні стандартів Європейського Союзу в соціально-економічній та освітньо-культурній сферах територіальної громади м. Старокостянтинова.
Лідери учнівського самоврядування усіх шкіл повідомили про те, що їхні навчальні заклади активно приймають участь у наданні допомоги бійцям  - учасникам АТО, як у вигляді продуктів харчування, так і необхідним захисним спорядженням.
Зі свого боку міський голова подякував гостям за плідну роботу шкіл у різних сферах життя міста та  повідомив представників шкільної молоді про роботу міської ради, її структурних підрозділів, спрямовану на покращення благоустрою міста, на розвиток промисловості та інфраструктури, а також на вирішення соціальних проблем, зокрема проблемних питань захисту прав та інтересів дітей та шкільної молоді.
Також Мельничук Микола Степанович розповів юним «парламентаріям» про необхідність реалізації адміністративно-територіальної реформи за стандартами Європейського Союзу, про потребу в об’єднанні територіальних громад. Це, за його словами, дасть змогу швидше наблизити добробут наших громадян до рівня розвинутих держав Європи.
Лідери учнівського самоврядування мали можливість задати міському голові питання стосовно життєдіяльності міста. Деякі з них були гострі та відверті (від питання про захист безпритульних тварин до питань про перспективи побудови сміттєпереробного заводу та про труднощі з реставрацією замку князів Острозьких). На усі питання Микола Степанович надав вичерпні та змістовні відповіді.
Наприкінці зустрічі міський голова наголосив на тому, що міська рада і надалі співпрацюватиме з органами учнівського самоврядування та надаватиме всіляку підтримку щодо їх діяльності, а також спільно з учнівською молоддю міста наближатиме Старокостянтинів до рівня благополучних та розвинутих міст Європейського Союзу.

 



 

 



Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.