Головна

У цей нелегкий для нас час, Старокостянтинівський міський Кризовий центр  впродовж двох місяців надавав психосоціальну підтримку внутрішньо переміщеним особам та їх дітям.

Починаючи з 12 травня і до 1 першого липня 2022 року, психологами   Кризового центру були проведені заняття з дітьми із внутрішньо переміщених сімей за корекційною програмою затвердженою Міністерством освіти України 2016 року «Діти і війна. Навчання технік зцілення».

Програма залучає як дітей, так і батьків, допомагаючи останнім стати надійним джерелом підтримки для дітей.

З початком повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, кількість дітей, які постраждали від військовий дій значно збільшилась, тому першим завданням є якнайшвидше надати належну допомогу для реабілітації та соціальної адаптації дітей.

kr_003.jpg

Кожен із нас сьогодні стикнувся із незвичними реакціями та емоційними станами, які здатні налякати або викликати нерозуміння що з нами відбувається. Одним із завдань даної програми є роз’яснення, інформування дітей та дорослих про нормалізацію реакцій. Психологами Кризового центру було проведено вісім занять з дітьми та дві батьківські зустрічі. За час відвідування занять діти знайшли підтримку, де у довірливому колі однолітків змогли поділитись власними переживаннями та навчитись способам подолання тривожних станів. Не менш важливими були батьківські зустрічі, на яких дорослі змогли так само поділитись своїми болючими історіями та проблемами з якими стикнулись, знайшовши підтримку та розуміння.

 kr_003.jpg

Проведення зустрічей для кожної дитини відіграли важливу роль у спілкуванні про нелегкі теми, які довелось підіймати впродовж проходження програми та здобуття практичних навичків самодопомоги, які у майбутньому діти зможуть самостійно застосовувати.

kr_003.jpg

Пакалюк Ольга Олегівна, психолог Старокостянтинівського міського Кризового центру

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.