Головна

Session 2

Депутати Старкостянтинівської міської ради на пленарному засіданні 19-ї (позачергової) сесії міської ради 07 квітня 2023 року ухвалили звернення до Верховної Ради України щодо заборони діяльності Української православної церкви московського патріархату.

«За» звернення до Верховної Ради проголосували 25 депутатів Старокостянтинівської міської ради.

«Ми, депутати Старокостянтинівської міської ради, усвідомлюючи свою відповідальність перед виборцями, вважаємо неприпустимим подальше існування та діяльність Української православної церкви московського патріархату в Україні. Українська православна церква московського патріархату, як частина російської православної церкви, є для російської федерації останнім форпостом із підтримки держави агресора. Діяльність Української православної церкви московського патріархату носить відвертий антидержавний та антиукраїнський характер», — зачитав текст звернення секретар міської ради Олександр Степанишин.

Також у зверненні йдеться про те, що «діяльність Упц мп підриває територіальну цілісність, соборність та державність України, спрямована на підтримку геноциду українського народу і несе пряму загрозу життю, здоров’ю, безпеці, честі та гідності українців».

Заразом міський голова Микола Мельничук наголосив, що потрібно використовувати усі цивілізовані шляхи переходу релігійних громад до Хмельницької єпархії Православної церкви України (ПЦУ).

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.