Головна

Інформація – розяснення щодо вивезення будівельних відходів та залишків рослинності

unnamed.jpg

Відповідно до Закону України «Про відходи», побутові відходи – це відходи, що утворюються в процесі життя і діяльності людини в житлових та нежитлових будинках і не використовуються за місцем їх накопичення.    

Відходи будівельно-ремонтних робіт утворюються під час будівництво нових будівель та споруд, їх реконструкції, капітального ремонту, остаточного знесення будівлі чи споруди тощо. Такі відходи не входять до складу твердих побутових відходів і утворюються у великій кількості. Для вивезення будівельних відходів необхідно звернутись до комунального підприємства комбінату комунальних підприємств щодо оформлення разової угоди про надання таких послуг.

Листя, подрібнені  гілки деревини рослин і трав'янисті рештки квітково-декоративних рослин та скошених газонних  трав утворюються при здійсненні догляду за зеленими насадженнями на прибудинкових територіях та на присадибних земельних ділянках. Зазначені відходи також утворюються у великій кількості, не є твердими побутовими відходами та не входять до норми утворення побутових відходів населенням. Рослинні рештки необхідно утилізовувати шляхом компостування (компостні ями, купи). Для вивезення рослинних  відходів необхідно звернутись до комунального підприємства комбінату комунальних підприємств щодо оформлення разової угоди про надання таких послуг.

На території міста часто спостерігаються  випадки складування будівельних відходів, залишків рослинності, бурянів, гілок дерев поряд з контейнерними майданчиками, засмічуючи всю територію навколо них.

Правилами благоустрою, забезпечення чистоти і порядку, додержання тиші в громадських місцях на території м. Старокостянтинова забороняється складувати відходи поряд з контейнерними майданчиками, пакети зі сміттям необхідно викидати безпосередньо у контейнер.

На підставі зазначеного інформуємо мешканців про заборону  складування будівельних відходів (відходів цегли, деревини, керамічних відходів тощо), залишків рослинності (бурянів, гілок дерев, решток квітково-декоративних рослин тощо) біля контейнерних майданчиків.

Особи, винні у зазначених порушеннях, будуть притягнені до відповідальності  за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення з накладенням штрафу у розмірі до 1360 грн.

original-photo.jpg

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.