Головна

6674078332e6c

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки нараховується у 2024 році фізичним особам – власникам нерухомості за 2023 рік. 

Ставки податку для об’єктів житлової та нежитлової нерухомості встановлюються за рішенням місцевих органів влади, залежно від місця розташування та типів таких об’єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1м2 . 

З інформацією щодо ставок податків, встановлених кожним органом місцевого самоврядування в Україні, можна ознайомитись на офіційному вебпорталі ДПС України.  

База оподаткування об’єктів житлової нерухомості, що перебуває у власності фізичної особи – платника податку зменшується для квартир - на 60м2, для житлових будинків – на  120м2, для різних типів нерухомості, коли у власності квартира та житловий будинок - на 180м2. 

Пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки не надаються на: 

на об’єкти, якщо площа такого об’єкта перевищує п’ятикратний розмір неоподаткованої площі, встановленої податковим кодексом (для квартир – 300м2, для житлових будинків – 600м2, для різних типів – 900м2) 

на об’єкти, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здавання в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності). 

Щороку до 1 липня  платникам податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та земельного податку надсилаються (вручаються) за місцем  податкової адреси податкове повідомлення - рішення про сплату суми податку. 

Обов’язок щодо сплати податку на майно виникає у фізичних осіб протягом 60 календарних днів з моменту вручення (отримання) повідомлення. 

Детальніше за посиланням: https://km.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/787794.html

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.