Рішення ради

УКРАЇНА
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКА МІСЬКА РАДА ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
ДВАДЦЯТЬ СЬОМА СЕСІЯ
ШОСТОГО СКЛИКАННЯ

Р І Ш Е Н Н Я
від "16" листопада 2012р. № 4                                          м. Старокостянтинів


Розглянувши інформацію Старокостянтинівського відділення РВ УМВС України у Хмельницькій області, з метою усунення порушень громадського порядку у нічний час та зменшення кількості злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння, враховуючи пропозиції постійних комісій міської ради та керуючись ст.ст. 15-1, 15-2, 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», ст.ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

вирішила:

1. Внести зміни до рішення 40 (позачергової) сесії міської ради від 04 грудня 2009 року №5 «Про посилення профілактичного впливу і протидії проявам пияцтва та алкоголізму серед населення м. Старокостянтинів», виклавши його в наступній редакції:
«1. Встановити при погодженні з власниками зручного для населення режиму роботи в закладах громадського харчування та відпочинку – до 24:00 год.
1.1 Встановити при погодженні з власниками зручного для населення режиму роботи в закладах громадського харчування та відпочинку – до 02:00 год. при умові:
- встановлення внутрішнього і зовнішнього відеоспостереження;
- забезпечення охорони приміщення та прилеглої території;
- забезпечити дотримання санітарних вимог, протипожежного стану в приміщенні закладу та на прилеглій території;
- освітлення прилеглої території закладів;
- дотримання вимог ст. 24 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту населення від впливу шуму».
- співпраці з Старокостянтинівським РВУМВС щодо дотримання правопорядку
2. Дозволити продаж алкогольних напоїв в торгівельних закладах міста з 8:00 год. до 22:00 год.
2.1 Дозволити продаж алкогольних напоїв в торгівельних закладах з цілодобовим режимом роботи з 8:00 год. до 02:00 год. при умові:
- відділ в якому здійснюється реалізація алкогольних напоїв має бути забезпечений окремим входом та після 02:00 год. зачиняється;
- встановлення внутрішнього та зовнішнього відеоспостереження;
- забезпечення охорони приміщення та прилеглої території;
- забезпечення дотримання санітарних вимог та протипожежного стану в приміщенні та на прилеглій території торгівельного закладу.
- співпраці з Старокостянтинівським РВУМВС щодо дотримання правопорядку.
3. Рекомендувати Старокостянтинівському РВ УМВС України у Хмельницькій області:
- здійснювати постійний контроль за дотриманням вимог статей 15-2, 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів»;
- посилити роботу з виявлення нелегальних місць продажу алкогольних напоїв та самогоноваріння і притягнення причетних осіб до відповідальності;
- активізувати роботу щодо здійснення контролю за дотриманням графіків роботи закладів торгівлі і громадського харчування та відпочинку відповідно до вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення;
- посилити патрулювання центральної частини міста у нічний час.
4. Рекомендувати Старокостянтинівському відділенню Красилівської МДПІ, Старокостянтинівській СЕС, Старокостянтинівському РВ ГУ МНС у Хмельницькій області вжити заходів щодо виконання даного рішення на території міста згідно повноважень, наданих їм діючим законодавством.».
2. Рішення 14 сесії міської ради від 15 листопада 2011 року №5 «Про внесення змін до рішення 40 (позачергової) сесії міської ради від 04 грудня 2009 року №5» визнати таким, що втратило чинність.
3. Дане рішення набуває чинності з 1 грудня 2012 року.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови, начальника управління економіки виконавчого комітету міської ради Куця Г. Й. та на постійну комісію міської ради з питань розвитку промисловості та підприємництва, управління комунальною власністю, житлово-комунального господарства, побутового обслуговування, громадського харчування, транспорту і зв’язку (голова комісії - Булич В.Є.)



 
Міський голова                                                                                                                                        Микола Мельничук

 

 

 

 

 

Інформація  щодо профілактичного впливу і протидії проявам пияцтва та алкоголізму серед населення м. Старокостянтинів

В місті функціонує 205 продуктових магазинів та відділів з них 50 здійснюють торгівлю алкоголем. В основному режим роботи вказаних закладів з 8-9 год. до 19-22 год.
2 торгові точки працюють цілодобово (продаж алкоголю згідно рішення сесії до 2 год.):
- магазин «Вікторія» вул. К. Острозького 53/1 б. 2 – Король Віталій Віталійович;
- магазин «Чайка» вул. Миру 17/1 – Антонюк Іван Володимирович.
Функціонує 35 закладів громадського харчування та відпочинку:
Із них 6 працює до 02.00 год.:
- кафе «Єгер» вул. Попова 67/1 – Долженко Віталій Вікторович;
- кафе «Тарантіно» вул. Миру 1/79 – Долженко Віталій Вікторович;
- кафе «Мореман» вул. Есенська 2 – Антонюк Іван Володимирович;
- кафе – бар «777» вул. Софійська 11 – Ступницький Олександр Миколайович;
- бар – ресторан «Фонтан» вул. Острозького 5 – Андрощук Микола Федорович;
- кафе – бар «Наталі» вул. Грушевського 51/1 – ПВКФ «Поступ».
Встановлення режиму роботи закладів громадського харчування та відпочинку , а також продажу алкогольних напоїв в магазинах міста прийнятих згідно рішення 14 сесії міської ради від 15 листопада 2011 року №5 дало позитивний результат, за даними Старокостянтинівського РВУМВС зменшилась загальна кількість зареєстрованих адміністративних правопорушень, зменшились факти розпиття спиртних напоїв в громадських місцях, дрібне хуліганства та ін.
За за 9 місяців 2012 року виявлено та задокументовано 1852 адміністративних правопорушень, (за 9 місяців 2011р. – 3427), з яких:
170 фактів за ст. 178 КУпАП (розпивання спиртних напоїв, слабоалкогольних, та пива в громадських місцях, чи поява в громадському місці у п’яному вигляді) (за 9 місяців 2011 року-665),
190 фактів дрібного хуліганства ст. 173 КУпАП (за 9 місяців 2011 року -257),
Виявлено 9 фактів продажу спиртних напоїв неповнолітнім ст. 156 ч.2 КУпАП (за 9 місяців 2011 року -10) та 7 фактів доведення неповнолітніх до стану сп´яніння.
Пияцтво та алкоголізм стимулюють зростання рівня злочинності в місті, але протягом 9 місяців 2012 року на території міста в стані алкогольного сп’яніння скоєно 18 злочинів (9 місяців 2011 року -31).
Пропозиція Старокостянтинівського РВ УМВС у Хмельницькій області, Старокостянтинівської СЕС та Старокостянтинівського РВ ГУ МНС рішення 14 сесії міської ради від 15 листопада 2011 р. №5 «Про внесення змін до рішення 40 (позачергової) сесії міської ради від 04 грудня 2009 року №5 «Про посилення профілактичного впливу і протидії проявам пияцтва та алкоголізму серед населення м. Старокостянтинів» по режиму роботи закладів продовжити.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.