Рішення ради

 

УКРАЇНА
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКА МІСЬКА РАДА ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
ДВАДЦЯТЬ ВОСЬМА СЕСІЯ
ШОСТОГО СКЛИКАННЯ

Р І Ш Е Н Н Я
від "21" грудня 2012р. № 7                                          м. Старокостянтинів



Заслухавши інформацію завідувача відділу з питань охорони, раціонального використання природних ресурсів та благоустрою виконавчого комітету міської ради Капляра Л.Г. про хід виконання Програми розвитку та збереження зелених насаджень в м.Старокостянтинів на 2012-2015 роки та керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

вирішила:

Інформацію завідувача відділу з питань охорони, раціонального використання природних ресурсів та благоустрою виконавчого комітету міської ради Капляра Л.Г. про хід виконання Програми розвитку та збереження зелених насаджень в м.Старокостянтинів на 2012-2015 роки взяти до відома.


 
Міський голова                                                                                                                                        Микола Мельничук

 

 

Інформація
про виконання «Програми розвитку і збереження зелених насаджень в м. Старокостянтинів на 2012-2015 роки»

На виконання рішення сесії міської ради від 16.12.2011 р. № 12 “Про затвердження Програми розвитку і збереження зелених насаджень в м. Старокостянтинів на 2012-2015 роки “ протягом 2012 року здійснено ряд природоохоронних заходів.
За період 2012 року було збільшено кількість зелених насаджень: висадили 1281 дерево та 404 кущі. Проведена робота по озелененню своїх територій підприємсьвами, установами, організаціями міста.
Навесні 2012 року були створені клумби по вулиці Миру. Для їхнього створення завозився рослинний грунт та висаджувалися квіти.
Комунальними піприємствами, які здійснюють догляд за зеленими насадженнями, проводилися роботи по видаленню аварійних та сухостійних дерев, які досягли вікової межі. Здійснювалися заходи по обрізці дерев з метою їх омоложедження та формування крони.
Розроблений проект «Беригоукріплення берегів водосховища на річках Случ та Ікопоть з розчисткою та поглибленням в межах м. Старокостянтинів», яким передбачається улаштування прибережної захисної смуги вздоаж водосховища і річок на площі 78,3 га., але через нефінансування проекту даний захід в 2012 році не проводився.
Комбінатом комунальних підприємств за 2012 рік:
1. В міському парку культури імю., О.С. Федорова впорядковано 11,2 га площі і виконані такі роботи:
- проведено благоустрій всієї площі парку;
- вирізано 17 аварійних дерев;
- відремонтовано та пофарбовано лавки повздовж центральної алеї парку;
- виконано частковий ремонт та фарбування огорожі парку;
- видалено 25 пнів від зрізаних рваніше дерев;
- дороги, алеї та кущові насадження повздовж доріг та алей парку підтримуються в належному стані та в правильній геометричній формі (виконана формована обрізка);
2. Комбінатом комунальних підприємств зрізано по місту 43дерева, висаджено нових дерев та кущів – 300, в тому числі 100 акації по периметру полігона твердих побутових відходів з південної та західної сторони.
3. Виконана інвентарізація зелених насаджень на об’єктах ККП, приймаються можливі міри по їх утриманню в належному стані.
Комунальним ремонтно-будівельним шляховим підпрємством проводилися роботи з поточного ремонту зелених насаджень, підсипався грунт, підсівалися газони, садилися квіти, видалялися окремі засохлі дерева та кущі, садилися нові, фарбувалися огорожі і споруди на об’єктах зеленого господарства. Житлово-експлуатаційна контора напротязі 2012 року підсипання грунту під посів газонів та квітників не проводила, косіння газонів проводилось постійно на прибудинкових територіях.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.