Центр реабілітації дітей з інвалідністю

   Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Старокостянтинівської міської ради - реабілітаційна установа для дітей з інвалідністю, цільовим призначенням якої є надання соціальних послуг та здійснення комплексу реабілітаційних заходів, спрямованих на створення умов для всебічного розвитку дітей з інвалідністю, а також дітей, віком до трьох років(включно), які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності, засвоєння ними знань, умінь, навичок, досягнення і збереження їхньої максимальної незалежності, фізичних, розумових, соціальних та побутових навичок, розвиток здібностей з метою максимальної реалізації особистого потенціалу.

Адреса Центру: вул. О. Довженка,буд. 3, м. Старокостянтинів, Хмельницький район, Хмельницька область,31100

Телефон: 0987857184  E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Графік роботи Центру:

Понеділок-п'ятниця: з 8:00 до 17:00

перерва на обід з 12:00 до 13:00

Вихідні дні: субота-неділя. 

 

Знімок_екрана_2023-05-09_133334.jpg

   Центр у своїй діяльності керується Конституцією України, законами  України, указами Президента України, постановами Верховної Ради України, актами Кабінету Міністрів України, іншими актами законодавства України, наказами Міністерства соціальної політики України, розпорядженнями Хмельницької обласної держаної адміністрації, наказами Департаменту соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації, рішеннями Старокостянтинівської міської ради та виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, наказами управління соціального захисту населення виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради та іншими нормативно-правовими актами з питань соціальної реабілітації дітей з інвалідністю та створення належних умов для забезпечення надання їм соціальних послуг.

Основними завданнями Центру є:

1) надання  соціальної послуги денного догляду, консультування, соціальної адаптації, натуральної допомоги  для Дітей, батьків або законних представників здійснюється відповідно до Державних стандартів;

2) проведення комплексу заходів з ранньої, соціальної, психологічної, фізичної, медичної, психолого-педагогічної, фізкультурно-спортивної. Реабілітаційні заходи проводяться виключно на підставі індивідуальних планів реабілітації Дітей, складених, зокрема, з метою реалізації індивідуальних програм реабілітації, із залученням до участі в цьому процесі Дітей і (в разі потреби) їхніх батьків або законних представників;

3) надання послуги із соціального і педагогічного патронату для дітей, які потребують постійного стороннього догляду і не можуть перебувати в загальноосвітніх навчальних закладах;

4) створення умов для зменшення та подолання фізичних, психічних, інтелектуальних і сенсорних порушень, запобігання таким порушенням, коригування порушень розвитку, формування та розвиток основних соціальних і побутових навичок;

5) розвиток навичок автономного проживання Дітей в суспільстві з необхідною підтримкою, формування стереотипів безпечної поведінки, опанування навичок захисту власних прав, інтересів і позитивного сприйняття себе та оточуючих.

  Центр забезпечує на безоплатній основі харчування дітей, які проходять реабілітацію в закладі, в разі потреби та в межах фінансових можливостей забезпечує надання транспортних послуг на безоплатній основі.

  Соціальні послуги та реабілітаційні заходи проводяться в групі соціальної реабілітації для дітей з інвалідністю від 3 до 14 років та групі соціальної та професійної орієнтації для дітей з інвалідністю від 3 до 18 років.

 Очолює Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Старокостянтинівської міської ради директор. Соціальні та реабілітаційні послуги надають кваліфіковані вчителі, вихователі, психолог, фахівець з фізичної реабілітації, лікар-педіатр, медична сестра.

 Для направлення дітей з інвалідністю, які проживають в Старокостянтинівській міській територіальній громаді  до Центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю батькам дитини необхідно звернутись до управління соціального захисту населення виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради.

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.