Управління соціального захисту населення
 
 
27 липня 2023 року головним спеціалістом відділу координації суб'єктів, що надають соціальні послуги управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради Лесею ЗАГРАЮК спільно з директором Старокостянтинівського управління Хмельницької філії Хмельницького обласного центру зайнятості Лесею ФЕСУН проведений інформаційний семінар «Що я знаю про торгівлю людьми?» для осіб, які перебувають на обліку в пошуках роботи. Захід приурочений до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, який в усьому світі відзначається 30 липня.
Однією з форм порушення прав людини в сучасному світі є торгівля людьми. На жаль, це явище має місце і в Україні. Понад 32 мільйони людей, або 85% усього населення України постраждали від повномасштабної війни, яка точиться в країні вже сімнадцять місяців. 
Кожен другий українець (59%) ризикує постраждати від експлуатації, будучи готовим погодитися хоча б на одну ризиковану пропозицію про роботу за кордоном чи в Україні. Майже половина з-поміж цієї групи ризику погодилася б на ризиковану пропозицію роботи за кордоном: працювати без офіційного працевлаштування та навіть у закритих приміщеннях без можливості вільно покинути робоче місце; порушити правила перетину кордону; віддати роботодавцю паспорти, телефон та особисті речі.
Саме з метою навчити розпізнавати шахрайство в різних його проявах, виховувати негативне відношення до подібної діяльності та запобігати фактів продажу живого товару проведений захід. 
Леся ЗАГРАЮК розповіла про специфіку злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, та механізмів протидії їм, правила виїзду за кордон. 
Леся ФЕСУН ознайомила присутніх з актуальними вакансіями та активними програмами служби зайнятості. Особливу увагу акцентувала на реалізації дієвих механізмів підтримки та стимулювання зайнятості внутрішньо переміщених осіб. 
По завершенню заходу обговорено алгоритм дій на випадок потрапляння у ситуацію торгівлі людьми та учасникам семінару роздано інформаційні матеріали з контактами установ, до яких можна звернутися при виявлені факту торгівлі людьми. 
У заході взяло участь 7 осіб. 

 Семінар 2023 1Семінар 27.07.2023 1

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.