Управління соціального захисту населення
 
Відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», одноразова натуральна допомога «пакунок малюка» – є безповоротною адресною соціальною допомогою сім’ям, в яких народилася живонароджена дитина.
Допомога в разі народження дитини надається:  
батькам живонародженої дитини;
особам, які їх заміняють;
родичам, які забирають дитину з пологового будинку.
Пакунок малюка – це додаткова допомога. Тож його мають надати незалежно від інших державних допомог чи виплат у зв’язку із народженням дитини.
Єдиною підставою для видачі «пакунка малюка» є факт народження живої дитини.
Отримати «пакунок малюка» можна у будь-якому державному чи приватному закладі охорони здоров’я.
У разі відсутності у закладі охорони здоров'я (пологовому будинку або пологовому відділенні, перинатальному центрі, неонатальному центрі тощо) одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» її видача проводиться  управлінням соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради за місцем проживання або перебування отримувача одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» на підставі його особистої заяви, поданої у паперовій  формі.
 
Як отримати «пакунок малюка»: які документи подати до управління соціального захисту населення  
 До заяви додається:
1.  Довідка з пологового будинку про неотримання «пакунок малюка» під час виписування (для цього треба звернутися у пологовий будинок, подавши копію медичного свідоцтва про народження дитини, копію паспорту матері та її облікової картки платника податків);
2.  Копія свідоцтва про народження дитини (цей документ попередньо треба отримати у місцевому РАЦС, а це означає, що клопотати про виплату «пакунка малюка» ви не зможете одразу після народження дитини);
3.  Копії паспортів та облікової картки платника податків матері чи батька.
Управлінням соціального захисту населення впродовж 30 днів із дня народження дитини видається батькам «пакунок малюка».
У разі неотримання «пакунка малюка» протягом 30 днів з дня народження дитини з незалежних від отримувача причин (зокрема, народження дитини до 37-го повного тижня вагітності (154-259 діб), народження дитини за кордоном, обсервація, карантин, самоізоляція, відсутність «пакунка малюка» в закладі охорони здоров’я або в управлінні соціального захисту населення) отримувач має право на отримання грошової компенсації, звернувшись до управління соціального захисту населення та надати комплект документів.
До заяви про виплату одноразової натуральної допомоги додаються:
- довідка про те, що «пакунок малюка» в закладі охорони здоров'я не видано;
- копія паспорта отримувача;
- копія ідентифікаційного коду отримувача;
- довідка про реєстрацію місця проживання;
- копія свідоцтва про народження дитини;
- поточний рахунок, який відкрито у АТ КБ «Приват Банк».
  Батькам новонароджених дітей не потрібно дотримуватись 30-ти денного терміну для звернення за призначенням грошової компенсації замість одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». Звернутися до управління за компенсацією можна не пізніш ніж через 12 місяців із дня народження дитини.
 
За інформацією щодо отримання одноразової допомоги «пакунок малюка» в Старокостянтинівській міській територіальній громаді просимо звертатися до управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради за адресою: вул. Острозького, 70 тел. (0-254) 3-1831.
 
 
Довідково: Управлінням соціального захисту населення станом на 07.11.2023  видано 13 «пакунків малюка», 236 особам  призначено грошову компенсацію її вартості.
 пакунок_маляти.jpg
 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.