Управління соціального захисту населення

27 листопада у Старокостянтинові стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Цьогоріч акція розпочалася з активності «Кроки до допомоги», яка проходила біля торговельного центру, Болгарського містечка.
Головною метою активності було підвищення обізнаності громадян про всі форми насильства, а також методи недопущення і комплексного реагування на будь-які його прояви.
Біля торговельного центру було встановлено 8 станцій з табличками, на яких розміщені QR-коди з посиланнями на сервіси допомоги для постраждалих та успішна реальна історія жінки, яка розірвала коло насильства, вчасно звернувшись за допомогою до спеціалізованих служб підтримки та багато іншої цікавої та корисної інформації.
Перед учасниками акції з привітальним словом виступила заступниця міського голови виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Ольга Троян. Вона відмітила: «Що сьогодні ми повинні змінювати свідомість громадян та їх відношення до теми домашнього та гендерно зумовленого насильства, тому сьогодні ми зібрались з метою привернення уваги до проблем подолання будь-яких форм насильства».
На кожній станції з табличками були розташовані локації представників управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради, служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради, Старокостянтинівського міського Кризового центру, Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, мобільної бригади соціально-психологічної допомоги для постраждалих від насильства (від Фонду ООН), відділу поліції №1 Хмельницького районного управління Національної поліції Хмельницької області для інформування учасників як, та де, постраждала особа від насильства може отримати допомогу, також надавалися консультації охочим.
Під час проведення заходу учасники мали можливість отримати брендовані силіконові браслети з написом «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», наліпки на тему акції 16 днів проти насильства, інформаційні матеріали, брендовані шопери, футболки та блокноти від Фонду ООН у галузі народонаселення UNFPA в Україні, (Вона Хаб), мандарини, помаранчеві повітряні кульки, помаранчеві маркери – помаранчевий колір символізує світле та вільне від жорстокості майбутнє та є офіційним коліром кампанії «16 днів проти насильства».
Захід організований Управлінням соціального захисту населення виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, Старокостянтинівським міським Кризовим центром, UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, у партнерстві з громадською організацією «Асоціація експертів із запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству» у межах проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» за підтримки уряду Канади (Embassy of Canada to Ukraine) та Великої Британії (British Embassy Kyiv).
Щира подяка за сприяння в організації проведення заходу управлінню культурної політики та ресурсів виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, управлінню освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, відділу з питань фізичної культури та спорту виконавчого комітету міської ради, службі у справах дітей виконавчого комітету міської ради, територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), Старокостянтинівському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, мобільній бригаді соціально-психологічної допомоги для постраждалих від насильства (від Фонду ООН), відділу поліції №1 Хмельницького районного управління Національної поліції Хмельницької області та фотографу Андрію Кушковому, дякуємо за постійну підтримку у соціальних ініціативах.
Дякуємо соціальним партнерам, жителям громади та учнівській молоді за те, що долучилися до активності, висловлючи свою позицію щодо формування нульової толерантності до всіх форм насильства.
Більше тут 

01.12.2023-1.jpg01.12.2023-2.jpg01.12.2023-3.jpg01.12.2023-4.jpg

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.