Доступ до публічної інформації

5 листопада 2014р. відбулось  засідання Науково-методичної ради на якому було розглянуто питання «Науково-проектна документація по визначенню меж та режимів використання зон охорони пам’ятників м. Старокостянтинова, Хмельницької області» (розробник УкрНДІпроектреставрація)

Місто Староконстантинів належить до списку  історичних міст  України, історичний ареал складає 77,5 га.

Доповідачем по темі виступив головний архітектор проекту –Заболотний Володимир Олександрович .

Він розповів, що у місті повністю збереглась історична структура. Спеціалістами запропоновано 6 (шість) зон охорони пам’яток, розроблені детальні плани територій та обмеження по висоті для нових забудов. У першій зоні (мис на злитті двох річок) введений суворий режим збереження пам’яток – нове будівництво врегульовано відповідно чинного законодавства. В другій – допустима висота нових забудов – до 10м, в третій – до 13м. Весь історичний ареал оголошений археологічною зоною. В.Заболотний відмітив, що їх колектив працював у тісній співпраці з спеціалістами «Діпроміста» та органами місцевого самоврядування.

Всі члени НМР одноголосно схвалили представлену наукову роботу, подякувавши спеціалістам інституту «УкрНДІпроектреставрація» за високий професіоналізм.

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.