Регіональний центр раннього розвитку дитини

В Регіональному Центрі раннього розвитку дитини було організовано  та проведено Круглий стіл на тему "Здоров’я матері та дитини". На засідання круглого столу у Центр було  запрошено молодих мам Центру та спеціалістів в області акушерства та гінекології (фельдшер-акушер Нараєвська Л.С.), педіатрії (педіатр Горда І.З. ) та отоларингології (отоларинголог Гринцова Т.А.). Всього в засіданні взяло участь 20 мамочок.  Тематика запитань, яка спочатку планувалася стосовно жіночого здоров’я  розширила і тему зустрічі - жінок цікавила не лише тема власного здоров'я, а й здоров'я дітей. Серед найактуальніших запитань були такі: "Чи можна відмовитись від вакцинацій і коли це можливо зробити?", "Як правильно загартовувати дитину?", "Постійний нежить у дитини. Що робити?", "Дитина скрегоче зубами. Це глисти?", «Як позбавити дитину шкідливої звички смоктати палець?», «Дитина довго кашляє. Які можуть бути причини і як себе поводити?», «Як  укріпити дитячий імунітет?» та ін. Серед питань, що адресувались фельдшеру-акушеру були такі: "Коли потрібно відлучати дитину від годування груддю?", «Коли, після народження дитини  можна ставити спіраль?  Коли після пологів можна повертати фігуру у попередню форму?» та інші, зокрема такі, що стосувались запальних захворювань та контрацепції.

Педіатр Горда Іван Захарович  особливо наголошував  на негатив, який може позначитись  на здоров’ї дитини і жінки при самолікуванні.  Молоді матусі часто йдуть до аптеки, не заходячи до лікаря - тим саме наносячи величезну шкоду дитині, адже правильно підібрати лікування може лише лікар.

Лікар Гринцова Тетяна Антонівна розповідала присутнім про розмаїття причин, які можуть викликати те чи інше захворювання або симптоми. Вона наполягала на  обов’язковості проведення  діагностичних досліджень.

Одностайні лікарі були в питаннях нашої екології і нездорового харчування, які ведуть  за собою цілий шлейф захворювань

Молоді матусі довго не відпускали лікарів. Вони залишились задоволені відповідями і чекають тепер наступної зустрічі зі спеціалістами.

В РЦРРД намагаються враховувати усі інтереси молодих матусь, а тому ми чекаємо усіх небайдужих на наші майбутні засідання, зокрема на наступне, тема якого – «Самореалізація молодої жінки в сучасному суспільстві»

 

alt

 

alt

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.