Кризовий центр

Групова психокорекція відрізняється від індивідуальної тим, що в ній наявний груповий ефект, який є результатом розвитку взаємовідносин у групі. Психокорекція у групі полегшується тим, що тут виникає атмосфера психологічної підтримки один одного членами групи, захищеності, психологічної безпеки. Груповий ефект виявляється у феномені наслідування, коли саморозкриття одних членів групи сприяє саморозкриттю інших. Одним  із головних психокорекційних ефектів є можливість навчатися тут не лише на власному досвіді, а й на досвіді  інших.
Кризовий центр тісно співпрацює з правоохоронними органами. У разі вчинення особою насильства в сім’ї, після отримання нею офіційного попередження про недопустимість вчинення насильства в сім’ї, ця особа направляється до Кризового центру  для проходження  корекційної  програми.  Проходження корекційної програми для такої особи є обов’язковим.
 В травні  Кризовим центром  розпочато групову терапію із правопорушниками - особами, які вчинили насильство в сім’ї. Мета групової терапії  – корекція агресивної поведінки осіб, які вчинили насильство в сім’ї.
 Групова терапія - 4 заняття протягом місяця:
•    Бесіда
•    Рольові ігри
•    Вправи на візуалізацію
•    Вправи з елементами тілесної терапії
•    Мозковий штурм
•    Дискусії
•    Психогімнастика
•    Методи арт-терапії
•    Обговорення в групах
   У групі зайняті 12 правопорушників. Головне завдання групи – навчити своїх членів саморозкриттю та самоаналізу, тобто висловлювати, аналізувати свої емоційні та психічні стани, загальні проблеми, невдачі. Мета групових занять – допомогти учасникам сконцентрувати свої дії на тих змінах, які вони хочуть в своєму житті. Використання групової терапії  спрямоване на те, щоб кожний учасник мав можливість виявити себе, а також на створення у групі ефективної системи зворотного зв’язку, що дає змогу клієнтові адекватніше і глибше зрозуміти самого себе, помітити власні неадекватні ставлення й установки, емоційні поведінкові стереотипи, які виявляються у сімейних взаєминах, та змінити їх на атмосферу  доброзичливості та взаємного розуміння.
                                          

І. Степанишина, спеціаліст з розвитку послуг Кризового центру.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.