Кризовий центр

15 листопада 2013 року спеціаліст з розвитку послуг Кризового центру І.Степанишина взяла участь у Форумі «Дорожня карта досягнення гендерної рівності в українському суспільстві: спільні дії влади, міжнародних організацій та громадськості», організований спільно Координатором проектів ОБСЄ в Україні, ООН - Жінки та фондом Фрідріха Єберта під патронатом Міністерства соціальної політики України. Форум відбувся у місті Києві у приміщенні готелю  «ALFAVITO». В заході взяли участь понад 150 експертів державних органів, неурядових організацій та міжнародних агенцій.

Відкриття Форуму відбулося у конференц-залі «Конгрес».

 

У вступному слові Міністр соціальної політики України Наталія Королевська заявила, що гендерна рівність в Україні, особливо у сфері працевлаштування, оплати праці та просування по кар‘єрних сходах має бути встановлена. Міністр наголосила, що Державна програма забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року, затверджена 26 вересня 2013 року, є потужним інструментом просування гендерної рівності на стратегічному рівні. Проте, повсякденне життя потребує деталізованого плану дій з кожного пріоритету, зокрема, щодо запровадження механізмів встановлення гендерної рівності у державному управлінні, вироблення гендерно-чутливих бюджетів, подолання стереотипів та протидії дискримінації за ознакою статі як на ринку праці України,так і в суспільстві загалом.
На засіданні Форуму виступила Мадіана  Джарбусинова, яка є Координатором проектів Організації з безпеки і співробітництва в Європі ( ОБСЄ) в Україні. У своєму виступі вона приділила велику увагу питанню протидії насильству в сім’ї і зазначила, що в рамках проектів, які здійснювалися в 2011-2012 роках було підтримано робочу групу з розробки змін до закону України «Про попередження насильства в сім’ї» з метою, що дані зміни в законодавстві дозволять державним органам більш активно захищати постраждалих від домашнього насильства, а також посилити заходи впливу на  осіб, що вчинили насильство.
Далі у порядку денному учасники Форуму продовжили свою роботу у секціях. Катерина Левченко- президент Міжнародного жіночого правозахисного центру « Ла Страда- Україна» була модератором четвертої секції, де відбулося засідання «куглого столу» на тему: "Насильство в сім'ї: проблеми та шляхи вирішення".
Таким чином, метою всеукраїнського Форуму із проблем забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в Україні було зібрати та обговорити усі рекомендації та пропозиції експертів у контексті реалізації гендерної політики в Україні, а також виробити ефективну дорожню карту подальших спільних дій держави, громадянського суспільства та міжнародних організацій.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.