Кризовий центр

 

Починаючи з першого моменту життя, дитина шукає любові і підтримки своїх батьків.
Виховання дітей потребує терпіння, самовіддачі та внутрішньої стабільності. Крім того, дуже важливо знати, які наслідки в душі дитини залишають наші вчинки, агресивна поведінка, необережні висловлювання, насильницькі дії.
Насильство завдає дитині тяжких травм, які мають згубні наслідки для її подальшого фізичного та психічного здоров’я. Для суспільства це небезпечно тим, що діти, які були жертвами або свідками насильства в сім’ї, переносять цей негативний досвід на власне життя. Така сім’я виховує для суспільства потенційного агресора або жертву – людину, яка вважає насильство за норму.
Щоб запобігти та попередити домашнє насильство над дітьми фахівці Старокостянтинівського міського Кризового центру за сприянням Регіонального Центру раннього розвитку дитини 29 листопада 2016 року провели тренінг «Запобігання домашньому насильству» для батьків, які відвідують Регіональний Центр в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».


Даний захід мав на меті сформувати навички і вміння запобігати насиллю в сім’ї та вміння спілкуватися і домовлятися із своїми дітьми; розвиток рефлексії батьків стосовно своїх дітей.
Ведучі ознайомили батьків із поняттям насильства над дітьми та його видами, розглянули ролі, які займають батьки у сім’ї, їх прояви та наслідки дали практичні поради, як уникати недоліків виховання, що можуть травмувати дітей.
По завершенню тренінгу з учасниками обговорювалися цікаві для них питання, а саме: «Як реагувати батькам, коли у дитини виникають спалахи істерики?», «Як карати дітей без шкоди для її психічного та фізичного здоров’я?», «Як реагувати коли дитина ображає батьків?», тощо.

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.