Кризовий центр

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» 07 грудня 2016 року за сприянням Старокостянтинівського міськрайонного центру зайнятості фахівцями Старокостянтинівського міського Кризового центру був проведений тренінг «Як запобігти насильству в сім’ї» для жінок, які перебувають на обліку, по безробіттю.
На меті проведення тренінгу було ознайомити учасників із темою домашнього насильства його видами та наслідками, розглянути шляхи запобігання та реагування у випадку проявів домашнього насильства. Був представлений до перегляду короткометражний документальний фільм «Жінки, яких б’ють», в якому розглядалися історії трьох українських жінок, що стали жертвами домашнього насильства.
Семінар пройшов у доброзичливій атмосфері де кожна учасниця мала змогу висловити своє бачення подолання або мінімізації даної проблеми, поділитись своїм досвідом, як декому з них вдалося вирватися із «замкненого кола насильства».
Проблема насильства щодо жінки є надзвичайно актуальною для України, оскільки найбільше від домашнього насильства потерпають жінки. Без подолання цього згубного явища у суспільстві неможливо створити сприятливі умови для самореалізації.
Як свідчить практика, українки соромляться публічно визнавати, що стали жертвами домашнього насилля.
Ми маємо ганебне прислів’я «жінка не бита — як коса не клепана», тобто це те, що сидить десь глибоко. Дуже багато додали роки радянської влади, коли будь-яка приватна ініціатива нищилася, а «пасивність» була нормою.
Обговорення проблеми насилля серед жінок та чоловіків дуже важливі, бо попередити насилля легше, ніж боротися з ним. Такі тематичні заходи закликають жінок не мовчати, а відверто розповідати про факти наруги над ними. Адже мовчанка лише посилює вашу невпевненість та допомагає насильнику діяти більш агресивно та безкарно.

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.