Головна

29 липня в актовій залі ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 відбулись громадські слухання щодо реалізації Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». На слухання прийшли жителі міста – працівники підприємств та організацій різних форм власності, представники громадських організацій, депутати міської ради, представники  сільських рад, щоб більше отримати інформації про реформи в системі місцевого самоврядування та про добровільне об’єднання територіальних громад. В президії були присутні: Микола Мельничук, міський голова, Олександр Степанишин, секретар  міської ради, Олег Борикін, перший заступник голови районної державної адміністрації та Наталія Рохова, експерт Хмельницького офісу реформ.
Про великий інтерес до цього заходу говорить той факт, що в актовій залі школи майже не залишилось вільного місця.
Перед аудиторією виступив міський голова Микола Мельничук. Він окреслив суть процесу добровільного об’єднання територіальних  громад. Відзначив, що ця реформа покликана наблизити нас до  вступу у Євросоюз і проводиться за методикою Євросоюзу. Лише об’єднані територіальні громади отримають фінансову та економічну допомогу від держави та європейських інституцій і мають перспективу свого розвитку. Без проведення такої реформи нас ніхто не жде у Європейському Союзі. Такі реформи були проведені у тих країнах, які нещодавно приєднались до Євросоюзу (Польща, Словаччина, країни Прибалтики, Румунія, Болгарія та інші). Це сприяло залученню інвестицій розвитку економіки і загальному покращенню життя у цих країнах. Тому наша держава повинна також пройти цей шлях – зазначив міський голова. Також Микола Мельничук коротко охарактеризував основні положення Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».
Експерт Хмельницького офісу реформ Наталія Рохова у своєму виступі розповіла про головні завдання, які має вирішити ця реформа -  передусім наблизити надання адміністративних послуг до кожного жителя громади, де б він не проживав: у місті чи віддаленому селі, та передати більше повноважень і фінансових ресурсів з центру на місця. Україна за основу у проведенні адміністративно-територіальної реформи взяла досвід Польщі, де реформа стала успішною та прискорила соціально-економічний розвиток сусідньої держави.
Доповідачі відповіли на питання учасників громадських слухань.
За результатами слухань одноголосно було прийнято рішення підтримати та погодити пропозицію міського голови Мельничука Миколи Степановича щодо надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад м. Старокостянтинова, сіл Старокостянтинівського та Полонського районів в одну територіальну громаду з центром в м. Старокостянтинів та винести питання на розгляд сесії міської ради.



 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.