Головна

З нагоди відзначення другої річниці пам’яті Героїв Небесної Сотні, 19 лютого 2016 р. о 14.00 на центральній площі міста (навпроти райдержадміністрації) відбулась громадянська панахида біля пам’ятного знака Героям Небесної Сотні, за участю учасників Революції Гідності, керівництва міста, району, депутатів міської ради, членів виконавчого комітету, духовенства, представників громадських організацій, установ та підприємств міста. Перед початком панахиди делегація міської ради на чолі з міським головою Миколою Мельничуком поклали вінки до панно «Вічно в пам’яті нашій». Потім спільно з представниками районної ради та районної державної адміністрації відбулось урочисте покладання квітів та вінків до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні.
Священики трьох християнських конфесій міста – УПЦ (КП), УПЦ та УГКЦ провели молебень за увічнення пам’яті Героя України, Героя Небесної Сотні Сергія Бондарчука, усіх Героїв Небесної Сотні та загиблих Героїв України, які боронили незалежність України на сході держави.
Перед присутніми виступив міський голова Микола Мельничук. Він висловився за необхідність всезагального єднання громади міста заради втілення у життя європейських ідеалів Революції Гідності, за які загинули Герої Небесної Сотні.
З промовами про невмирущість подвигу Героя України Сергія Бондарчука, Героїв Небесної Сотні та про необхідність завершення революційних перетворень (люстрації), та покарання винних у масових розстрілах 18 – 20 лютого 2014 року виступили учасники Революції Гідності директор КП «Водоканал» Олександр Лактіонов та депутат міської ради Микола Ваврищук.
Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Сергія Михайловича Бондарчука та Героїв Небесної Сотні.
Під час зворушливого звучання пісні «Біля тополі» у виконанні Юрія Вилавського, артиста 42 Гарнізонного будинку офіцерів, у небо здійнялись десятки жовтих та синіх куль, що символізують безсмертя душ Героїв Небесної Сотні.
Наприкінці меморіального заходу народно-аматорський хор «Доброслав» виконав пісню, присвячену героїзму Небесної Сотні та Сергія Бондарчука «Герої не вмирають».

20 лютого 2016 року о 10.00 делегація виконавчого комітету міської ради на чолі з міським головою Миколою Мельничуком поклала квіти та вінки до могили нашого земляка, активіста Революції Гідності, Героя України, Героя Небесної Сотні Сергія Михайловича Бондарчука, який рівно 2 роки тому загинув на вулиці Інститутській від кулі снайпера.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.