Головна

14 жовтня 2016 року на території Замку князів Острозьких відбулося свято козацької слави "А ми тую козацькую славу збережемо". Патріотичних захід спрямований на згадку величних подвигів наших дідів та прадідів, славетних гетьманів, борців за волю народу та щоб ще раз наповнити наші світлі голови і душі вірою в Бога та нашу рідну Батьківщину аби поповнити наші лави новими нащадками Запорізької Січі.

З словами вітання до учасників свята звернулася заступник міського голови Тетяна Бондарчук: "Прийміть найщиріші вітання із Днем захисника України, з Днем українського козацтва, із святом Покрови від міського голови Мельничука Миколи Степановича, від виконавчого коітету Строкостянтинівської міської ради, депутатського корпусу та від себе особисто. Щиро зичу усім миру і ми повинні єднатися заради того щоб зберегти мир, усіляких життєвих гараздів і многоя літ на нашій землі у мирі, щасті, радості, любові, добробуті".
З вітальними словами виступили також начальник управління освіти виконавчого комітету міської ради Анатолій Пасічник " сьогоднішнє свято не святкується великими гуляннями, а це свято згадати наших пращурів, які в минулому відстоювали незалежність України, це свято тих, хто сьогодні на сході нашої держави захищає незалежність, це свято тих, хто допомагає своєю волонтерською діяльністю. В навчальних закладах міста проходять і проходили уроки мужності, де були присутні учасники бойових дій. Учні на сьогодні вже зовсім по іншому сприймають той час, в якому ми проживаємо. І я вірю що в нас виховуються юні патріоти нашої держави", заступник голови спілки ветеранів Афганістану Анатолій Потерба, учасник бойових дій Сергій Тимощук.

Старокостянтинівським міськрайонним отаманом полковником українського козацтва Василь Муляр та Писарем Старокостянтинівського міськрайоонного козацтва полковником українського козацтва Василем Шнайдером вручено нагороди своїм побратимам.

Також на Покрову приймали присягу на вірність України, Українському народу та Українському козацтву козаки. Настоятель Свято-Троїцького храму о. Степан благословив відважних чоловіків.
Вітання творчих колективів: народного аматорського хору ветеранів війни та праці "Подоляни" Художній керівник Володимир Куклюк, народний аматорських хор "Доброслав" художній керівник Володимир Зелінський та учнів навчальних закладів міста.

В заході брала участь дитячо-юнацька кінно-спортивна громадська організація "Клуб - козацький герць". Керівник Федір Лавров.

Насамкінець урочистостей присутні смакували смачною козацькою юшкою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.