Головна


23 жовтня 2016 р. наше місто відвідав потяг Єднання України «Труханівська Січ».
Ця Акція ініційована волонтерами та громадськими діячами в рамках реалізації Програми Президента України з підтримки національної єдності. Більше 150 студентів, волонтерів, журналістів, психологів, митців та військових зі Сходу України приймають участь у акції.
Мета акції: сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, популяризації національної культури, а також проведення діалогів та дискусій на актуальні для сьогодення питання.
Шановних гостей зустріла делегація виконавчого комітету міської ради на чолі з міським головою Миколою Мельничуком, заступником міського голови Тетяною Бондарчук, радником міського голови Юрієм Мудриком біля пам’ятника-ротонди засновнику Старокостянтинова князю Василю-Костянтину Острозькому.
Потім для наших гостей влаштовано насичену екскурсію по території історико-архітектурного центру-музею «Старий Костянтинів».
Пам'ять героїв Небесної Сотні та загиблих учасників АТО вшанували на території Меморіалу Пам’яті, поклавши квіти до панно «Вічно в пам’яті нашій».
Головна подія цієї акції відбулась у 42 гарнізонному Будинку офіцерів. Відділом культури, туризму та охорони культурної спадщини виконавчого комітету міської ради, 42 гарнізонним Будинком офіцерів спільно з артистами Потягу Єднання організовано змістовний концерт на патріотичну тематику.
Прозвучали пісні у виконанні Олександри Франчук, Марії Голюк, Анни Чернявської, Юлії Гурц, Вадима Маєвського. Зачитали свої патріотичні поезії Тетяна Бондарчук та Оксана Радушинська. Танцювальні номери були представлені зразковим танцювальним колективом «Арабеск» (художній керінвик О.Буєва) та хореографічним гуртком «Самоцвіти» (художній керівник О. Сукач). Доповнили виступи вокалістів творчі колективи: муніципальний ансамбль ім. Володимира Ножки (художній керівник Л.Ножка) та народний аматорський хор «Доброслав» (художній керівник В. Зелінський).
Гості з Потягу Єднання України представили вокальні номери а також виступ військового духового оркестру 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України.
Наприкінці концерту з вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Микола Мельничук. Головним акцентом його виступу стала теза про те, що немає східної чи західної, південної чи північної України. Такий поділ створено штучно нашими недругами, передусім – путінською Росією для того, щоб нас посварити та розділити. Але проведення таких заходів є свідченням того,що ми єдині і у єдності наша сила, зазначив міський голова. Микола Степанович вручив квіти Зої Шимко, матері Героя Небесної Сотні, Героя України Максима Шимка з м. Вінниці.
Також виступили представник Генерального штабу ЗСУ, полковник Микола Матвійчук та керівник делегації Потягу Єднання, сотник Майдану Микола Бондар. Вони подякували за гостинний прийом у Старокостянтинові та висловили побажання ще не один раз відвідати наше місто з подібними заходами патріотичного змісту.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.