Головна

zahist

Вітаємо вас зі святом мужності і патріотизму – Днем захисника і захисниць України! Ця дата об’єднує чотири величні свята – день Українського козацтва, день утворення Української повстанської армії, свято Покрови Пресвятої Богородиці та запроваджене державне свято – День захисника і захисниць України.

Глибокі традиції вшанування захисників рідної землі на Покрову Пресвятої Богородиці сягають ще козацьких часів. Богородиця стала Покровителькою для воїнів легендарної Української Повстанської Армії. Під її захист стають і наші сучасні герої. Ми дякуємо всім, чия мужність і звитяга є зразком самовідданості та патріотизму. Всім, хто зі зброєю в руках боронили і боронять нашу землю від ворога; усім борцям за Українську Незалежність – від козацьких часів і до сьогодення, які присвятили свої життя служінню українському народу. Наша сила духу та віра ніколи нас не підводили, тож допоможуть подолати всі труднощі на шляху утвердження незалежної соборної держави!

Ми по-особливому відчуваємо саме нині нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України, і вшановуємо пам’ять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога та дякуємо усім, хто охороняє її зараз, коли в Україні в умовах повномасштабного вторгнення рф йде боротьба за нашу незалежність і суверенітет.

Виконуючи бойові завдання у найнебезпечніших і найскладніших умовах, українські воїни уміло протистоять російському агресору, демонструючи при цьому героїзм, мужність, незламну волю, витримку, наполегливість, кмітливість. Не існує перешкод, які б не змогли подолати наші захисники. Ваші подвиги вписані кров’ю в літопис боротьби українців за незалежність і завжди нагадують нам, якою ціною дістається свобода, як здобувається право бути вільною, самодостатньою нацією.

Хай же святе прагнення волі та незалежності повсякчас залишається визначальною рисою української нації. Хай Пресвята Богородиця, яка, за козацьким звичаєм, є покровителькою усіх українських військ – правонаступників Запорізького війська, дарує нашим воїнам сили у боротьбі з ворогом! Хай Матір Божа боронить наш боголюбний український народ!

Схиляємо голови перед пам’яттю героїв, які загинули у боротьбі за свободу і незалежність України; ми завжди пам’ятатимемо їх подвиг. Вічна пам’ять та Царство Небесне загиблим Героям!

Плекаймо у собі ті величні почуття патріотизму та незламну силу духу, які стали моральними клейнодами козацтва – звитяжної історії й гордості України, її душі й оберегу!

Щирі поздоровлення нині адресовані захисникам, які в умовах сьогодення продовжують славні традиції українського воїнства, серед яких головні – патріотизм, мужність, любов до нашої землі. Бажаємо міцного козацького здоров’я і наснаги, родинної злагоди і тепла людських взаємин, удачі й усіляких гараздів. Дякуємо вам за відданість Україні та її народу!

Слава нашим захисникам і захисницям!

Слава Україні!

З повагою,
міський голова                                                                               Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                               Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.