Звіт щодо здійснення державної регуляторної політики

Державна регуляторна політика Старостянтинівської міської ради та її виконавчого комітету міської ради у 2022 році здійснювалась з дотриманням до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 № 308 «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта».

Відповідно до ст. 7 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» було затверджено план з підготовки проектів регуляторних актів на 2022 рік.

Рішенням виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради від 25 листопада 2021 року № 382 «Про затвердження плану діяльності з підготовки регуляторних актів у 2022 році» затверджено план діяльності підготовки проєктів регуляторних актів на 2022 рік і розміщений на офіційному сайті виконавчого комітету міської ради». Рішенням виконавчого комітету міської ради від 14 квітня 2022 року № 99 пункт 1 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 25 листопада 2021 року № 382» внесено зміни до плану регуляторної діяльності.

Рішенням міської ради від 22 жовтня 2021 року № 7/7/VIII «Про затвердження плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів на 2022 рік» затверджено план діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів на 2022 рік, який опубліковано в газетах «Наше місто» та «Життя Старокостянтинівщини» і розміщено на офіційному сайті виконавчого комітету міської ради.

У 2022 році, з урахуванням змін заплановано прийняття 3 регуляторних актів Старокостянтинівської міської ради та 3 регуляторних акти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради.

З метою отримання пропозицій та зауважень на сайті виконавчого комітету міської ради оприлюднені проєкти регуляторних актів та аналізи регуляторного впливу:

проєкт рішення міської ради «Про встановлення місцевих податків та зборів на території Старокостянтинівської міської територіальної громади». Рішенням міської ради від 10 червня 2022 року № 2/14/VIII «Про встановлення місцевих податків та зборів на території Старокостянтинівської міської територіальної громади» визначено ставки місцевих податків і зборів, які будуть діяти на території Старокостянтинівської міської територіальної громади з 1 січня 2023 року;

проєкт рішення міської ради «Про затвердження Порядку розміщення обєктів виносної дрібнороздрібної торгівлі на території Старокостянтинівської міської територіальної громади». Відповідно до листа Державної регуляторної служби щодо відповідності проєкта регуляторного акта принципам державної регуляторної політики та враховуючи зауваження до цього проєкту, рішення міської ради «Про затвердження Порядку розміщення обєктів виносної дрібнороздрібної торгівлі на території Старокостянтинівської міської територіальної громади» не прийнято;

проєкт регуляторного акту «Про затвердження Правил благоустрою Старокостянтинівської міської територіальної громади» розроблено та розміщено на сайті виконавчого комітету міської ради в розділі «Регуляторна політика». Рішенням міської ради від 25 листопада 2022 року № 32/15/VIII «Про затвердження Правил благоустрою територій населених пунктів Старокостянтинівської міської територіальної громади» затверджено Правила благоустрою територій населених пунктів Старокостянтинівської міської територіальної громади;

проєкт рішення виконавчого комітету міської ради «Про встановлення вартості проїзду пасажирів на міських маршрутах загального користування». Рішенням виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради від 16 червня 2022 року № 183 «Про встановлення вартості проїзду пасажирів на міських маршрутах загального користування» встановлено вартість проїзду пасажирів на міських маршрутах загального користування.

проєкт рішення виконавчого комітету міської ради «Про Порядок розміщення зовнішньої реклами на території Старокостянтинівської міської територіальної громади». Рішенням виконавчого комітету міської ради від 16 червня 2022 року № 188 «Про Порядок розміщення зовнішньої реклами на території Старокостянтинівської міської територіальної громади» затверджено Порядок розміщення зовнішньої реклами на території Старокостянтинівської міської територіальної громади

проєкт рішення виконавчого комітету міської ради «Про затвердження норм надання послуг з вивезення побутових відходів на території Старокостянтинівської міської територіальної громади». Проєкт рішення заплановано розглянути на засіданні виконавчого комітету міської ради 29 грудня 2022 року.

Дані рішення оприлюднено в газетах «Наше місто» та «Життя Старокостянтинівщини» і розміщені на офіційному сайті виконавчого комітету міської ради в розділі «Правові акти».

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» (із змінами) виконавчим комітетом Старокостянтинівської міської ради на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних data.gov.ua розміщено перелік регуляторних актів Старокостянтинівської міської ради та її виконавчого комітету та Плани регуляторної діяльності.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.