Управління соціального захисту населення

Семінар 19.05.2023

19 травня 2023 року головним спеціалістом відділу координації суб'єктів, що надають соціальні послуги управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради ЗАГРАЮК Лесею Леонідівною спільно з директором Старокостянтинівського управління Хмельницької філії Хмельницького обласного центру зайнятості ФЕСУН Лесею Едуардівною проведений інформаційний семінар «Торгівля людьми як порушення прав людини» для осіб, які перебувають на обліку в пошуках роботи.

Торгівля людьми не оминула жодну країну світу. Як надзвичайно небезпечний злочин, полягає в посяганні на невід’ємні права людини – право на повагу, на свободу та особисту недоторканність, свободу пересування і вільний вибір місця проживання, а інколи й право на життя.

Війна, що триває в Україні вже 9 років створила серйозні ризики, що пов’язані з торгівлею людьми. Українці, що втратили через бойові дії все, вимушено стають біженцями, шукають прихистку за кордоном та наражаються на велику небезпеку, тому що мішенню зловмисників може стати будь хто, а для злочинців, які займаються торгівлею людьми, війна в Україні не є трагедією, для них це можливість.

Саме з метою підвищення рівня поінформованості та усвідомлення гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорення причин, форм та ознак цього явища, показати небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми  був проведений інформаційний семінар.

Леся Заграюк розповіла про специфіку злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, та механізмів протидії їм, правила виїзду за кордон.

Леся Фесун ознайомила присутніх з актуальними вакансіями та активними програмами служби зайнятості, з можливістю відкрити власний бізнес за допомогою мікрогранту, отримати ваучер на навчання та взяти участь у суспільно корисних роботах.  Особливу увагу акцентувала на реалізації дієвих механізмів підтримки та стимулювання зайнятості внутрішньо переміщених осіб.

По завершенню заходу обговорено алгоритм дій на випадок потрапляння у рабство та роздано інформаційні матеріали з контактами установ, до яких можна звернутися при виявлені факту торгівлі людьми.

У заході взяло участь 10 осіб.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.