Управління соціального захисту населення
  У разі народження дитини кожна українська родина має право на ще один вид допомоги – пакунок малюка або грошової компенсації її вартості. Цього року розмір грошової компенсації, у випадку, якщо батьки відмовляються від пакунка, складає 7 689 грн. Торік ця сума була 6 816 грн. До того ж українці можуть оформити виплату від українського уряду, навіть попри перебування за кордоном. 
  Постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744 (зі змінами) затверджено Порядок та умови реалізації пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020–2023 роках, яким передбачено надання грошової компенсації до 31.12.2023 року.
  Міністерством соціальної політики України розроблено проєкт постанови  Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» та виплати грошової компенсації її вартості» (далі — Проєкт), яким планується продовження реалізації пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» до 2025 року. Зазначений проєкт постанови подано на затвердження до  Кабінету Міністрів України.
  З вищезазначеним Проєктом можна ознайомитись на сайті Мінсоцполітики за посиланням https://www.msp.gov.ua/projects/854/.
  Станом на сьогодні питання щодо перерахування грошової компенсації «пакунок малюка» на рахунки отримувачів затримується на невизначений період, до підписання даного Проєкту та набрання чинності. 

 пакунок_малюка.jpg

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.