Головна

Щорічно ми віддаємо глибоку шану усім солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам та службовцям, кому свого часу судилося пройти вогняне пекло бойових дій в Афганістані та інших «гарячих» точках планети. Саме 15 лютого Україна відзначає День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Висловлюємо глибоку повагу мужності та стійкості наших воїнів, які втратили своє здоров’я у війнах 20-го століття, вшановуємо пам’ять тисяч українців, які загинули на чужині.

З повагою звертаємось до наших земляків – воїнів-інтернаціоналістів, до всіх синів і дочок України, яким довелося брати участь у локальних війнах та у врегулюванні воєнних конфліктів за межами нашої держави. Шануємо ваш героїзм і звитягу, вірність присязі й хоробрість, честь й благородство, завдяки яким ви заслужили щиру подяку у багатьох куточках світу та примножили авторитет України як країни-миротворця.

Схиляємо голови у скорботі перед тими, хто в ім’я миру віддав найцінніше – своє життя. Ми завжди пам’ятатимемо всіх, чию долю обітнула смерть на чужині, хто не повернувся додому живим.

Ветерани були і залишаються прикладом для нових поколінь захисників Вітчизни; й от знову безцінний досвід і моральні якості, активна громадянська позиція і професіоналізм тих, хто брав участь у бойових діях, перебував у гарячих точках, виконував миротворчі місії, потрібні самій Україні, яка протистоїть підступності та збройній агресії північно-східного сусіда. На тлі цих подій у незалежній Україні з’явилося нове покоління захисників, які самовіддано боронять вже не чужі землі, а рідну Україну. Водночас чимало з тих, хто з місією миротворців пройшов пекельний вогонь локальних воєнних конфліктів на чужині, одними з перших стали в ряди захисників України і пліч-о-пліч з молодими побратимами, боронять рідну землю. Адже захист Вітчизни – це священний обов’язок кожного!

Саме у вас ми вчимося любити і захищати отчий край. Завдяки вашим знанням військової справи і досвіду Україна переможе! Обов’язково переможе!

Від усієї нашої громади ми низько вклоняємося нашим загиблим героям і сердечно дякуємо живим за подвиг патріотизму, за захист єдності рідної держави. Бажаємо всім нам миру і злагоди на отчій землі, кращої долі нашим дітям і внукам. І нехай на Україну-неньку повернуться довгождані мир і спокій, щастя і радість! Нехай Бог береже Україну та її захисників, чиї мужність та самовідданість є свідченням незборимої сили й волі Українського народу!

З повагою,
міський голова                                                   Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                              Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.