Головна

03 02 2021 огляд 2

3 березня 2021 року відбувся черговий етап обласного огляду-конкурсу дитячих робіт з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва у Старокостянтинівському міському центрі дитячої та юнацької творчості.  Конкурс проводиться щорічно, за наказом Департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації у всіх громадах Хмельниччини.

У відкритті виставки робіт, що представлені на конкурс, взяв участь директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Григорій Гончарук, начальник управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Анатолій Пасічник.   

Вітаючи учасників заходу Григорій Гончарук відмітив що Старокостянтинівська громада є лідером серед інших громад області щодо розвитку позашкільної освіти. Старокостянтинівський міський центр дитячої та юнацької творчості під керівництвом Лариси Шерстобітової добре знаний на теренах Хмельницької області. Вихованці центру неодноразові учасники обласних та всеукраїнських конкурсів.

Сьогодні на розгляд журі була представлена експозиція виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва у різних  техніках виконання відповідно до вимог конкурсу. Зокрема було представлено 190 виробів вихованців 18 гуртків, у яких займається  735 вихованців. Представлені роботи у 21 традиційній техніці декоративно-прикладного мистецтва: художнє різьблення по дереву; гончарство та художня кераміка; художнє плетіння, ткацтво; в’язання; витинання; художня вишивка; народна лялька; м’яка іграшка; писанкарство; вироби з тіста; декоративний розпис, народний живопис; бісероплетіння; паперова пластика та орігамі; вироби з соломки; ізонитка; лозоплетіння; вироби з природних матеріалів.  У образотворчому мистецтві представлені: графіка, живопис, батик. Багато робіт виконані у авторських техніках, із застосуванням нетрадиційних матеріалів та сучасних технологій.

Кращі роботи будуть відібрані членами журі для участі у Всеукраїнській виставці-конкурсі декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва "Знай і люби свій край", що відбудеться у червні.

03 02 2021 огляд 1

03 02 2021 огляд 4

03 02 2021 огляд 3

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.