Головна

o 1f3se2j3k130lkq21bg5r5a1hs21r

Шановні колеги, дорогі жителі нашої громади! Ось і добігає завершення 2021 рік. Він був не простим, проте були і приємні моменти. Тож давайте підсумуємо результати роботи КНП "Старокостянтинівський Центр надання первинної медико-санітарної допомоги" у 2021 році.

Протягом цього року ми вели боротьбу з Covid-19. Нажаль, цю недугу нам, як і всьому світу, не вдалося подолати. Протягом року захворіли - 1731 пацієнтів, в т.ч. - 61 дітей, одужало - 1639, в т.ч. - 59 дітей.

До основної роботи -  лікування короновірусної хвороби нам додалася ще й профілактична робота – щеплення від Covid-19. Було створено центри масової вакцинації населення та Пункт щеплення,сформовано мобільні бригади для проведення вакцинації для жителів сільської місцевості та для маломобільних верств населення. Всі медичні працівники, що задіяні в профілактичній роботі проти короновірусної хвороби пройшли навчання та отримали відповідні сертифікати. Ми здобули новий досвід для нас. Це великий об'єм роботи,  неймовірна кількість інформації, яку потрібно було вивчити та вибрати актуальну для певного випадку. Ми навчилися, засвоїли, опанували та маємо не поганий  показник щепленого населення по Старокостянтинівській міській, Миролюбненській та Староостропільській сільських територіальних громадах, і результатом цього є те, що кожен другий мешканець громад отримав захист від тяжкого перебігу хвороби.

Хочеться відмітити, що наш міський голова Микола Мельничук є координатором в громаді по боротьбі та протидії Covid-19. За його сприяння, від самого початку епідемії та по сьогоднішній день, Центр ПМСД відчуває посильну допомогу у забезпеченні засобами індивідуального захисту та медичними препаратами для амбулаторного лікування хворих.

Серед інших позитивних здобутків є і той факт, що відкритий минулого року кабінет Ультразвукової діагностики успішно працює, який є дуже актуальним в діагностиці захворювань.

На чисельні прохання пацієнтів в Центрі ПМСД, на базі Амбулаторії загальної практики сімейної медицини №1, в 2021 році розпочав свою роботу кардіологічний кабінет. Необхідну апаратуру для функціонування кабінету було закуплено за власні кошти Центру. Це дало можливість обстежувати жителів не тільки Старокостянтинівської громади, а й прилеглих.

Розширився діапазон лабораторних обстежень. Закуплено сучасне лабораторне обладнання у деякі сільські амбулаторії, що полегшило діагностику захворювань жителів сільської місцевості. В планах Центру на наступний рік продовжувати забезпечення лабораторним обладнанням амбулаторій.

Проведено капітальні та поточні ремонтні роботи приміщень і будівель амбулаторій та медичних пунктів. В частині медичних пуктів за сприянням міського голови було проведено водопостачання та водовідведення, встановлено бойлери та сучасні санвузли.

Також за ініціативи Миколи Мельничука було проведено ряд робіт направлених на інклюзивність, а саме встановлено пандуси відповідно до вимог Державних будівельних норм, що забезпечило безперешкодне відвідування амбулаторій маломобільними групами населення.

З вище перерахованого можна зробити висновки, що в КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД» протягом 2021 року відбулося  багато позивних змін. Ці зміни значно покращать якість надання медичної допомоги мешканцям громад, що обслуговуюються в Центрі ПМСД.

Дякую, колеги, за відповідальне ставлення до своїх посадових обов’язків, взаємоповагу та згуртованість у вирішенні нагальних питань.

Тільки разом, спільними зусиллями ми зможемо досягнути ще більше позитивних результатів у прийдешньому році.

                                                        

З повагою, директор

КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД»

Анатолій ШВЕЦЬ

Фото starkon.city

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.