Головна

GRYP 

Нагадуємо, що в 2023 році COVID-19 в Україні перейшов до категорії сезонних захворювань нарівні з грипом та іншими сезонними респіраторними інфекціями.

Так, станом на 20.10.2023 р. за звітний тиждень кількість осіб, які захворіли на грип,ГРВІ та з підозрою на  Covid-19 склала 390 осіб, зокрема:

  • Діти – 243 особи (переважно діти віком 5–14 років – 140 осіб);
  • Дорослі – 147 осіб.

Кількість осіб, які наразі перебувають на амбулаторному лікуванні (тобто, лікуються вдома під постійним наглядом сімейного лікаря)  із підтвердженим діагнозом COVID-19 зросла до 34. Серед хворих є 2 дітей. Пацієнтів із тяжким перебігом захворювання лікарі ЦПМСД направляють на лікування в стаціонар під цілодобовий нагляд медпрацівників.

Для встановлення діагнозу COVID-19 медичні працівники центру ПМСД використовують експрес-тести. Так, за вересень було проведено 783 тестувань, 22 з яких були позитивними, а за 20 днів жовтня використано 652 теста, 48 з яких виявилися позитивними.

Станом на 20.10. 2023 р. вакцина від COVID-19 тимчасово відсутня. Охочих отримати щеплення записуємо та при отриманні вакцини викличемо для проведення імунізації.

Наразі в аптечній мережі доступна вакцина для імунізації від грипу. Якщо Ви маєте бажання придбати вакцину в аптеці, то насамперед необхідно звернутися до свого сімейного лікаря для отримання сумки-холодильника, що забезпечить непереривність холодового ланцюга при транспортуванні вакцини. Разом із вакциною працівники аптек мають надати сертифікати якості та чек. Після цього пацієнт із вакциною та пакетом документів повертається до сімейного лікаря, де йому проводиться імунізація та вносяться відповідні дані в медичну картку пацієнта.

Медична спільнота центру ПМСД нагадує про дотримання профілактичних заходів, а також закликає не займатися самолікуванням та за перших проявів симптомів захворювання звертатися до лікаря, з яким підписана декларація.

Бережіть себе та своїх рідних!

З повагою, директор Швець А.І.

   та медичний колектив КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД»

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.